Topul alimentelor care luptă împotriva îmbătrânirii tenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că sănătatea se poate citi pe chip. Dincolo de creme scumpe şi cosmetice pentru acoperirea micilor imperfecţiuni, alimentele pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea aspectului pielii.

Dacă v-aţi trezit vreodată dimineaţa, v-aţi uitat în oglindă, văzând linii fine şi riduri apărute parcă peste noapte, să ştiţi că nu sunteţi singura persoană care se confruntă cu această problemă. 

Dacă pentru unii oameni procesul de îmbătrânire apare treptat, pentru alţii parcă se produce peste noapte, scrie msn.com. Deşi majoritatea suntem tentaţi să cumpărăm produse cosmetice scumpe pentru a ne acoperi imperfecţiunile, speciaştii recomandă o serie de măsuri pentru diminuarea factorilor care influenţează degradarea pielii.

Pe lângă consmulul a cel puţin doi litri de apă pe zi, stimularea circulaţiei sanguine şi folosirea unor creme pe bază de colagen, există câteva alimente care pot contribui semnificativ la reîntinerirea tenului:

Somon

image

Pielea îşi poate redobândi aspectul tânăr dacă vom consuma alimente bogate în Omega 3. Cercetările arată că astfel organismul îşi creeze noi celule de colagen, un plus important în procesul anti-îmbătrânire.      

Zmeură

image

Cu un indice glicemic scăzut şi încărcată cu antioxidanti, zmeura este un aliment extrem de benefic când vine vorba de calitatea pielii. Conform cercetătorilor, micile fructe roşii conţin resveratrol, o substanţă extrem de benefică împotriva îmbătrânirii.

Carnea de vită

image

Se pare că bucurându-vă de o friptură de vită, nu doar că reuşiţi să vă potoliţi foamea, dar este şi cheia către un aspect mai tânăr. Carnea roşie este o importantă sursă de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi a inflamaţiilor. Mai mult, cercetătorii au descoperit că poate îmbunătăţi circulaţia şi încetini procesul de îmbătrânire.

Grapefruit 

image

Un grapefruit pe zi poate amâna îmbătrânirea tenului. Este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic, care luptă împotriva radicalilor liberi şi stimulează sistemul imunitar, având proprietăţi fotoprotectoare.

Năut   

image

Săţios, plin de fibre, benefic în lupta anti-îmbătrânire, năutul ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecărei persoane. Are efecte puternice împotriva îmbătrânirii, fiind un produs recomandat şi pentru întreţinerea siluetei.

Căpşune

image

Pe lângă faptul că pot fi un delicios desert, căpşunele pot întoace timpul înapoi pentru tenul tău. Sunt o importantă sursă de resveratrol, care luptă împotriva radicalilor liberi, ajutând pielea să rămână mai mult timp tânără.

Usturoi

image

Usturoiul poate nu este cel mai bun prieten al respiraţiei, dar atunci când vine vorba de piele nu este întrecut de niciun alt aliment. Pe lângă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul reduce inflamaţia din corp şi protejează împotriva razelor UV.

Ceai alb   

image

Drumul spre o piele mai sănătoasă poate fi mai uşor cu ajutorul ceaiului alb. Plin de antioxidanţi, luptă să combată liniile fine şi ridurile.

Printre alimentele care combat îmbătrânirea tenului se mai numără pepenele roşu, kiwi, portocalele, murele, afinele, seminţele de dovleac, ciocolata neagră, kaju, limonada, ciupercile, ceapa, mazărea, roşiile, varza de Bruxelles, ovăzul, ardeiul gras, carnea de curcan şi de porc.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite