25 de trucuri care întârzie îmbătrânirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hrăneşte-ţi tenul cu măşti
Hrăneşte-ţi tenul cu măşti

Nu e niciun secret că îmbătrânim pe zi ce trece. Partea bună este că avem soluţii prin care putem întârzia acest proces.

Lasă ţigările

În ţigări au fost identificate peste 4.000 de compuşi chimici care distrug celulele de colagen şi elastină din piele. Din cauza fumatului, vasele de sânge se îngustează iar epiderma e irigată mai puţin, schimbându-şi aspectul. Apar ridurile, iar pielea capătă o tentă pământie, cu vase de sânge pronunţate pe obraji.

Evită alcoolul

Consumul excesiv de alcool afectează ficatul, iar când acesta nu mai poate elimina toxinele, se declanşează acneea. Pielea se îngălbeneşte şi apar şi petele. Alcoolul are efect deshidratant şi favorizează apariţia ridurilor.

Renunţă la alimentele procesate

Mezelurile, afumăturile, mâncărurile cu grăsimi nesănătoase şi indice glicemic mare înrăutăţesc starea pielii.

Foloseşte creme cu acid glicolic şi retinol

Acidul glicolic şi retinolul din compoziţia cremelor de faţă redau strălucre pielii şi îndepărtează celulele moarte, estompând liniile fine.

Dormi cel puţin 8 ore

Somnul este hrană pentru creier, corp şi piele. Lipsa lui ţi se citeşte pe chip: ten deshidratat, roşeaţă, coşuri, cercuri întunecate sub ochi. De aceea, dormitul 8 ore pe noapte este o componentă cheie în regimul de frumuseţe, căci, în timpul somnului, celulele se regenerează.

Descoperă şi alte trucuri care întârzie îmbătrânirea pe clickpentrufemei.ro.

6 motive pentru care arăţi cu 10 ani mai bătrână - şi soluţii
Top 5 alimente cu efect antiîmbătrânire

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri