Fructul care te ajută să adormi și care stimulează producția de serotonină

0
Publicat:

Știm că există anumite lucruri pe care trebuie să le evităm dacă vrem să ne bucurăm de un somn odihnitor, precum zahărul, alcoolul și cofeina, însă există și un fruct pe care ar trebui să-l mâncăm înainte de culcare, relatează Mirror.

Bananele sunt bogate în magneziu și potasiu. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Bananele sunt bogate în magneziu și potasiu. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform experților, banana este fructul care te ajută să adormi. Cei de la Royal College of Occupational Therapists (RCOT) au sugerat că acest lucru se datorează faptului că banana conține triptofan – un aminoacid care ajută organismul să producă serotonină și melatonină. 

Somnul este esențial pentru starea de bine, contribuind la îmbunătățirea capacității de concentrare și de atenție, precum și la menținerea unui sistem imunitar puternic, așa că în cazul în care nu dormim suficient șansele de a ne îmbolnăvi cresc. 

Bananele sunt, de asemenea, bogate în magneziu și potasiu, care, conform The Sleep Charity, pot ajuta la „relaxarea mușchilor suprasolicitați". 

Este știut faptul că anumite alimente au rolul de a relaxa creierul și de a ajuta la instalarea somnului, așa că consumul alimentelor potrivite seara face cu siguranță parte din rețeta unui somn bun. Cercetările au arătat că anumiți nutrienți pot juca un rol esențial în durata scurtă sau lungă a somnului. Cea mai bună gustare este cea care conține carbohidrați complecși și proteine pentru a optimiza nivelul de triptofan”, a mai adăugat The Sleep Charity. 

Și migdalele, de asemenea, pot fi de ajutor, întrucât conțin magneziu care favorizează somnul și relaxarea musculară. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite