Efectul ceaiului de muşeţel după o zi de muncă. Recomandările specialiştilor pentru a ţine în frâu stresul
0
Coabitarea cu stresul este marea provocare a timpurilor moderne. Pentru că nu îl putem elimina, trebuie să găsim o cale de a trăi cu el. De multe ori, perioadele stresante ajung să se numere în kilograme nedorite. Academicianul Nicolae Hâncu ne învaţă ce să facem pentru a nu calma stresul înfulecând tot frigiderul.
Termene limită la locul de muncă, şomaj, divorţ, decesul unei persoane dragi. Adesea reacţionăm în faţa acestor perioade de stres printr-un consum exagerat de alimente grase sau dulciuri în speranţa că vom obţine o stare psihică de bine. Care însă nu vine. Vin, în schimb kilogramele. Cu nemiluita. Şi, odată cu ele şi problemele de sănătate.
Cum nu putem evita stresul din viaţa noastră cel mai bine este să învăţăm să trăim cu el. Academicianul Nicolae Hâncu face câteva recomandări prin care-l putem ţine în frâu.
Astfel, nutriţionistul ne sfătuieşte să evităm „calmarea“ episoadelor stresante cu consumul alimentar. Apoi, practicarea unui exerciţiu fizic regulat este de mare ajutor deoarece mişcarea creşte nivelul unor hormoni ce se asociază cu starea de bine psihic.
„În cazul în care ajungeţi acasă obosit, tracasat, tensionat, este bine să nu vă aţezaţi la masă imediat. Beţi un pahar cu apă sau o infuzie de muşeţel. Uitaţi de telefon sau televizor. Aşezaţi-vă în fotoliu cu ochii închişi, timp de 10 minute. Calmarea voastră înseamnă „calmarea“ stomacului“, explică medicul.
Dacă perioada stresantă e mai lungă trebuie musai consultat medicul şi începută o dietă. Nu trebuie aşteptat până când kilogramele în plus se acumulează, mai spune dr. Hâncu.