Cum reduci nivelul trigliceridelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia de patlagină ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge
Infuzia de patlagină ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge

Trigliceridele sunt un anumit tip de substanţe grase din sânge, aşa-numitele lipide. Ele au rolul de a elibera, între mese, energia necesară organismului, pentru a funcţiona corespunzător. Un nivel mare al acestor grăsimi creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi al pancreatitei, de aceea, este nevoie să le ţinem sub control.

Trigliceridele sunt la fel de periculoase pentru organism ca şi colesterolul „rău” (LDL). „Trigliceridele sunt sintetizate din alimente la nivelul intestinului şi sunt depozitate sub forma celulelor grase“, explică fitoterapeutul Vasile Stanciu.

În cazul în care consumi mai multe calorii decât îi sunt necesare organismului, nivelul de trigliceride creşte, ceea ce duce la acumularea de kilograme. Un nivel crescut de trigliceride este periculos pentru sănătate, deoarece contribuie la pierderea flexibilităţii arterelor şi la subţierea pereţilor vaselor de sânge, fenomen ce creşte riscul producerii accidentului vascular cerebral sau a atacului de cord. 

În acelaşi timp, nivelul crescut de trigliceride poate fi un simptom al unei alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, creşterea nivelului de zahăr din sânge sau colesterolul „rău“. Valorile mari ale trigliceridelor pot fi un efect secundar al unor medicamente, precum cele antihipertensive, antiinflamatoare, diuretice sau anticoncepţionale.

„Organismul mai poate produce trigliceride peste valoarea normală şi în cazul în care consumi alcool şi zaharuri sau când eşti predispus la diabet, sau mai grav, când este instalat diabetul, “ susţine fitoterapeutul Vasile Stanciu. Nivelul normal de trigliceride nu ar trebui să depăşească 150 mg/dl. Când se depăşeşte această valoare, este necesară schimbarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă.

Info Plus. Micile puncte de grăsime de sub ochi, cunoscute sub numele de xantelasma, sunt un simptom că nivelul trigliceridelor din sânge depăşeşte valorile normale. Ele dispar de la sine, de îndată ce nivelul trigliceridelor scade.

Mizează pe acizii graşi Omega-3

Pentru a proteja sistemul cardiovascular, este necesar ca din dieta ta zilnică să nu lipsească acizii graşi esenţiali Omega-3. Aceştia menţin flexibilitatea vaselor de sânge şi scad, în acelaşi timp, nivelul trigliceridelor.

Află ce remedii pe ajută pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite