Alimente care scad nivelul trigliceridelor
0De fiecare dată când mănânci, organismul transformă caloriile de care nu are nevoie în trigliceride, pe care le eliberează în momentul în care are nevoie de energie. Un nivel prea mare de trigliceride însă este periculos pentru sănătate.
Peştele gras
Somonul, macroul, heringul şi sardinele sunt doar câteva dintre alternativele de peşte gras la care poţi apela. Reprezintă o sursă inepuizabilă de Omega-3, ceea ce duce la scăderea numărului de trigliceride. Este recomandat să consumi peşte gras de cel puţin două ori pe săptămână.
Alunele, nucile şi seminţele
Pentru a obţine doza recomandată de Omega-3 din ele este indicat să consumi alunele şi seminţele, simple, neprăjite şi fără sare. Sunt ideale pe post de gustare între mese sau în locul unui desert. Totuşi, nu le consuma în exces, deoarece au un conţinut caloric ridicat şi pot duce la acumularea de kilograme în plus.
Descoperă care sunt celelalte alimente care scad nivelul trigliceridelor pe clickpentrufemei.ro.