Cum previi mahmureala. Capcane când bei la o petrecere, ce e interzis și de ce trebuie să mănânci înainte

0
Publicat:

Cu cât bei mai mult, cu atât starea de mahmureală va fi mai accentuată. Ca să nu ajungi în această situație trebuie să știi ce să consumu, dar mai ales cât. De asemenea, e important să nu amesteci licorile.

Când bei fără măsură, riști o mahmureală zdravănă FOTO 123 RF
Când bei fără măsură, riști o mahmureală zdravănă FOTO 123 RF

Băuturile precum whiskey, bourbon, coniac sau tequila conțin cantități mari de substanțe toxice care accentuează mahmureala. Dacă vrei să nu ajungi în această situație, ar fi bine să alegi băuturi precum vodka, gin sau rom, scrie cumsa.ro. Dar și la acestea, este nevoie de o precizare: nu pot fi consumate în exces.

În primul rând, alcoolul este și un diuretic puternic, așadar vei merge mai des la toaletă. În această situație, organismul tău se va deshidrata și va apărea mahmureala.

Este important să bei destulă apă, dar și ceai verde. Acestea ajută organismul și pot preveni afectarea ficatului.

Mai mult, experții recomandă  să eviți sucul de portocale sau băuturi energizantele combinate cu alcool. Se pare că acestea afectează ficatul.

Poți alterna băutura cu apa

Un alt aspect esențial este bine de știut. Dacă bei pe stomacul gol, alcoolul va ajunge imediat în intestine și apoi în sânge. În cazul în care mănânci înainte de a bea, alcoolul va ajunge mai greu în sânge, asa că este recomandat să consumi carne roșie, carne de pui, fructe de mare, ciuperci sau avocado. Și mâncărurile mai grase sunt recomandate, dacă vrei sa te asiguri că nu ajungi mahmur.

Specialiștii spun că atunci când ești la o petrecere poți alterna băuturile alcoolice cu apa. Bea un pahar din băutura alcoolică preferată, iar apoi și un pahar de apă.

Să nu amesteci vinul cu berea!

Toată lumea știe, cel puțin în teorie, că nu ar trebui să amesteci băuturile. Nu este indicat să amesteci vinul cu berea sau cu cocktail-ul.  Oprește-te la un anumit tip de băutură și nu îl da pe gât imediat, ia câte o gură si bucură-te de petrecere, nu te-ai dus acolo să te îmbeți!

Conform sursei citate, studiile arată că cei care fumează au parte de o mahmureală mai accentuată. Dacă ai acest obicei, redu la minimum țigările sau nu mai fuma deloc.

Dacă la petrecere dansezi, organismul va elimina mult mai repede alcoolul, însă și în această situație ar fi bine să te asiguri că vei consuma și mai multă apă.

Totodată, nu ar fi bine să exagerezi cu cantitatea pe care o bei. Vei supune la stres organismul tău și vei dormi foarte prost.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite