Băutura banală care te ferește de Alzheimer. Cât trebuie să consumi pentru a te menține sănătos

0
Publicat:

O băutură banală, extrem de populară, poate ajuta împotriva maladiei Alzheimer. Dacă este consumată cu moderație, licoarea îndrăgită în toate colțurile lumii aduce beneficii organismului.

Consumul moderat de bere te ferește de Alzheimer FOTO Shutterstock
Consumul moderat de bere te ferește de Alzheimer FOTO Shutterstock

Un studiu efectuat la Universitatea din Milano și publicat pe 25 octombrie 2022 în revista ACS Chemical Neuroscience din Statele Unite a dezvăluit unul dintre beneficiile aduse de consumul de bere moderat., relatează ziare.com.

Cercetătorii au constatat că hameiul din bere ajută la protejarea împotriva bolii Alzheimer.

Gustul amar al hameiului folosit pentru a aroma numeroasele sale varietăți de bere este ceva ce unii iubesc, iar alții îl detestă, potrivit Sci Tech Daily.

Acum, oamenii de știință au descoperit că berea aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Astfel, conform cercetătorilor italieni, substanțele chimice extrase din florile de hamei pot să inhibe proteinele beta amiloide, care sunt asociate cu boala Alzheimer.

Ce sunt nutraceuticele

Maladia Alzheimer este o boală neurodegenerativă de demență, adesea marcată de pierderi de memorie și modificări de personalitate la adulții în vârstă. O parte din dificultatea în tratarea bolii este decalajul de timp dintre începutul proceselor biochimice și apariția simptomelor, cu câțiva ani care le separă.

Astfel, s-a stabilit că leziunile ireversibile ale sistemului nervos apar înainte ca cineva să-și dea seama că  este bolnav. În consecință, strategiile preventive și terapiile care pot interveni înainte de apariția simptomelor prezintă un interes din ce în ce mai mare.

Una dintre aceste strategii implică „nutraceuticele” sau alimentele care au un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională.

Florile de hamei folosite pentru a aroma berile au fost explorate ca unul dintre aceste potențiale nutraceutice.

Proprietăți antioxidante

Cristina Airoldi, Alessandro Palmioli și colegii săi de la Universitatea Milano au vrut să investigheze ce compuși chimici din hamei au avut acest efect.

Pentru a identifica acești compuși, echipa de oameni de știință a creat extracte din patru soiuri comune de hamei folosind o metodă similară cu cea utilizată în procesul de fabricare a berii.

În teste, ei au descoperit că extractele aveau proprietăți antioxidante și ar putea preveni aglomerarea proteinelor beta amiloide, specifice bolii Alzheimer, în celulele nervoase umane.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite