Cum păstrăm corect fructele la frigider. Ce greșeală să nu faci niciodată, un gest banal grăbește alterarea

0
Publicat:

Cu toții știm că fructele se pot altera rapid, dacă nu le păstrăm corespunzător. Chiar și așa, există multe persoane care fac o mare greșeală atunci când le depozitează în frigider. Un gest banal le afectează major.

Fructele se păstrează cel mai bine în frigider, fără a fi spălate înainte FOTO Shutterstock
Fructele se păstrează cel mai bine în frigider, fără a fi spălate înainte FOTO Shutterstock

Vara, în plin sezon, fructele proaspete sunt un adevărat tratament natural, iar păstrarea acestora în condiții optime este esențială. Doar așa ne vom putea bucura de un gust intens și aromat, dar și de o gamă variată de vitamine și minerale.

În primul rând, după ce le-ați cumpărat, fructele care sunt deja coapte trebuie separate de restul. "Atunci când un fruct este în curs de coacere, el eliberează gaz etilenă, iar când intră în contact cu alte fructe, se coace mai repede. Cel mai bine este să separați merele, perele, bananele, avocado sau pepenii, deoarece acestea produc cel mai mult gaz etilenă", arată foodstory.ro

Ambalajul din plastic trebuie îndepăratat

De asemenea, înainte de a le depozita trebuie să îndepărtați ambalajul. Acestea nu se vor păstra bine în plasticul în care sunt ambalate. Dacă le depozitați în pungi de hârtie sau în recipiente de sticlă ermetice, acestea vor rămâne mai proaspete pentru mai mult timp.

Dacă cumpărați pepene verde și/sau pepene galben în jumătăți sau sferturi, acestea trebuie acoperite cu folie de plastic: astfel evitați ca acestea să atragă mirosul altor alimente din frigider.

Fructele se păstrează într-un sertar din frigider. Acesta este locul perfect pentru a le păstra mai multe zile proaspete. Sertarul este special conceput pentru a controla umiditatea și a reduce frigul, prelungindu-le viața.

Cea mai mare greșeală pe care o fac unele persoane este legată de spălarea fructelor. "Dacă veți păstra fructele în frigider este bine să nu le depozitați ude sau umede, deoarece acest lucru va accelera descompunerea lor. Același lucru se întâmplă și cu tăierea lor, deteriorarea fiind precipitată de oxidarea alimentelor. Dacă doriți să le păstrați bucăți și într-un recipient ermetic, puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie pentru a preveni oxidarea lor", arată sursa citată.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite