Cum păstrăm corect vinetele. Greșeala pe care să nu o faci niciodată: „Țineți-le departe pentru a preveni deteriorarea!”

0
Publicat:

Dacă faceți aprovizionarea cu vinete și doriți să le aveți proaspete o perioadă îndelungată nu trebuie să faceți nimic special. Pentru a le prelungi durata de viață până ajung să fie gătite, fără a risca să se strice sau deshidrateze, vinetele se păstrează la temperatura camerei.

Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei FOTO Adevărul
Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei FOTO Adevărul

"Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro.

Și poate că vi se va părea surprinzător, dar și roșiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui păstrate tot la temperatura camerei", explică chef Joseph Hadad pe blogul său.

Chiar și așa, vara, când temperaturile sunt ridicate, și în bucătărie riscați ca acestea să se deprecieze. "Așa că, dacă aveți posibilitatea să păstrați vinetele într-un loc mai răcoros și departe de razele directe ale soarelui, atunci aceasta este soluția. O cămară, un dulap sau poate chiar o pivniță, pentru cei care se bucură de așa ceva, sunt locurile ideale", spune bucătarul.

Pentru gospodinele care doresc, totuși, să le păstreze la frigider, este bine de știut că timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. "Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie", arată Hadad.

Bogate în fibre, dar sărace în grăsimi

Bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi, vinetele, cele mai gustoase legume ale toamnei, ţin sub control diabetul de tip 2, deoarece conţin doar 4 grame de zahăr/100 grame.

În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin potasiu – mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu – cunoscut pentru rolul său de combatere a stresului, calciu – pentru întărirea sistemului osos, vitamina A şi C pentru sistemul imunitar. Specialiştii sunt de părere că delicioasele vinete reprezintă un aliment potrivit datorită conţinutului foarte mare de apă, ajutând atât pentru potolirea foamei, cât şi a setei.

Fie că le consumăm pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, ele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii noastre. Mai mult, coapte şi decojite, ele pot fi păstrate la congelator şi folosite în timpul sezonului rece.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite