Preparatul pe care nu trebuie să îl comanzi la restaurant. Greșeala pe care o fac mulți români

0
Publicat:

Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari a oferit un pont românilor care merg și mănâncă la restaurant. Acesta a dezvăluit preparatul pe care nu trebuie să îl comanzi sub nicio formă, indiferent cât de apetisant ar suna.

Preparatul recomandat de ospătar nu este întotdeauna cel mai bun FOTO pexels.com
Preparatul recomandat de ospătar nu este întotdeauna cel mai bun FOTO pexels.com

Este vorba despre preparatul zilei, despre care Florin Dumitrescu spune că, de fapt, este o găselniță a ospătarului pentru a scăpa de mâncarea ce tocmai stă să expire. Dumitrescu a vorbit despre acest lucru în podcastul lui George Buhnici.

Nu lua niciodată ce-ți recomandă ospătarul (…) Când e vorba despre un meniu a la carte, adică te unde te duci și-ți comanzi tu per capitol, există această…’Astăzi vă recomand coastele de porc!’ Dar de ce îmi recomanzi tu coastele de porc, astăzi? ‘Pai, să scăpăm de ele ‘Nu că sunt ele gătite (coastele, n.r), e ultima zi a lor de dinainte de a expira, de dinainte de a începe să miroasă urât", a explicat Florin Dumitrescu.

Ghidul Michelin, extins și în restaurante din Izmir și Bodrum

Michelin anunță extinderea Ghidului Michelin în Izmir și Bodrum, Turcia, selecția finală urmând să fie făcută publică la Istanbul pe data de 9 noiembrie 2023.

Fermecătorul cartier Urla din Izmir oferă multe posibilități atunci când vine vorba de mâncare prin prisma tradițiilor culinare turcești din Marea Egee și Marea Mediteraneeană. De la restaurante la cafenele moderne, orașul are o diversitate culinară extrem de vastă. La acest capitol locația se diferențiază de celelalte prin localurile conduse de bucătari tineri de-ai locului, dornici să împartă cunoștințele pe care le-au dobândit din generație în generație.

Bodrum, una dintre cele mai faimoase destinații turistice turcești de lux situate în orașul Mugla oferă un încântător mix de restaurante turcești care pun la dispoziția clienților preparate lăudate pentru aroma lor autentică. Tot aici sunt și restaurante care oferă preparate internaționale de origine asiatică sau italienească. Restaurantele de la Bodrum sunt apreciate pentru faptul că depun eforturi pentru a oferi cele mai bune experiențe culinare pline de creativitate din partea bucătarilor.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite