Cum alegi cea mai sănătoasă pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pâine albă sau neagră? Graham sau de secară? Atâtea sortimente, iar tu nu ştii ce să alegi şi în funcţie de ce criterii. Potrivit nutriţioniştilor, trebuie să ţinem cont şi de problemele de sănătate pe care le avem.

Pâinea albă, săracă în fibre

Pâinea albă este cel mai blamat tip, majoritatea persoanelor eliminând-o complet din alimentaţie de teamă să nu se îngraşe. Într-adevăr, pâinea albă poate predispune la îngrăşare, însă doar dacă este consumată în exces şi în combinaţie cu proteine sau cu lipide.

Un alt neajuns al acestui tip de pâine este numărul mic al fibrelor alimentare şi a vitaminelor. De aceea, apariţia celor mai multe cancere de colon este legată de consumarea în cantităţi mari a pâinii albe.

În schimb, este singurul tip îmbogăţit cu calciu, un mineral indispensabil corpului, şi, de aceea, este indicat în special copiilor şi bătrânilor.

Pâinea neagră ajută digestia

Pâinea neagră conţine vitaminele E şi pe cele din complexul B (B1, B2, B6 şi B9), minerale (potasiu, calciu, fosfor şi magneziu) şi fibre alimentare.

Află care este cea mai potrivită pâine pentru tine pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite