Combinaţii alimentare care îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul în care asociem alimentele este important pentru o alimentaţie echilibrată. Carnea nu se combină cu carbohidraţi (pâine, paste, cartofi), ci numai cu legume. Laptele cu cereale este duşmanul siluetei. Aflaţi şi alte combinaţii alimentare care îngraşă.

Obiceiurile alimentare greşite nu dăunează doar siluetei, ci şi stării noastre de sănătate. Astfel, combinaţiile alimentare care îngraşă sunt responsabile şi de tulburări digestive, disconfort abdominal, constipaţie, diaree, rezistenţă scăzută la infecţii, predispoziţie la diabet, colesterol crescut, hipertensiune.

După cum explică nutriţionistul Lygia Alexandrescu, „asocierile nepotrivite de alimente pot cauza kilograme în plus, celulită, degenerări ale ţesuturilor şi probleme de digestie”. Ea ne oferă câteva exemple de combinaţii alimentare care îngraşă şi de care trebuie să vă feriţi.

Combinaţii alimentare care îngraşă: carne cu pâine

O regulă alimentară esenţială este de a nu combina proteinele din carne cu carbohidraţi: pâine, paste, cartofi, ne aminteşte lector dr. Lygia Alexandrescu. În plus, carnea nu trebuie combinată nici cu lactate, grăsimi sau fructe, dar poate fi asociată cu legume verzi: salată verde, ardei, roşii, castraveţi, varză.

Combinaţii alimentare care îngraşă: pâine cu cartofi

Pe lista combinaţiilor alimentare care îngraşă se află şi asocierea cartofilor cu pâine. „Este contraindicată asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor . Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă“, precizează nutriţionistul.

Combinaţii alimentare care îngraşă: lapte cu cereale

Oricât ar fi de gustoasă această asociere, laptele dulce cu cereale se încadrează în categoria combinaţiilor alimentare care îngraşă. Cel mai bine este ca laptele să fie consumat simplu, separat de mese, recomandă specialistul în nutriţie.

Combinaţii alimentare care îngraşă: atenţie la grăsimi

Alimentele de tip fastfood – hamburgeri, cartofi prăjiţi, pizza, dulciuri concentrate – nu mai au nevoie de avertismente suplimentare. Acţiunea lor nefastă asupra siluetei şi sănătăţii este arhicunoscută, dar mai puţin ştim că şi abuzul de grăsimi bune intră la categoria combinaţii alimentare care îngraşă. Spre exemplu, nucile, migdalele, avocado, uleiul de măsline, ciocolata sunt alimente naturale excelente. Atenţie! Ele abundă în calorii. Aceste alimente sunt recomandate în cadrul unui regim alimentar, dar trebuie avută grijă la cantităţile consumate zilnic. Iată câteva date ce demonstrează clar acest lucru: un fruct de avocado conţine nu mai puţin de 200 de calorii. Un pumn de nuci, adică aproximativ 30 de grame, furnizează 160-170 de calorii. O lingură de ulei de măsline are 40 de calorii, întocmai cât o lingură de ulei de floarea-soarelui.  De aceea, salatele sunt foarte prietenoase cu silueta atât timp cât nu sunt scăldate în ulei de măsline sau cât nu sunt prea îmbogăţite cu brânzeturi, mezeluri.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite