Ceaiuri care te ajută să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantele medicinale cu efect detoxifiant si depurativ susţin curele de slăbire   FOTO Arhivă
Plantele medicinale cu efect detoxifiant si depurativ susţin curele de slăbire   FOTO Arhivă

Ceaiurile sunt aliaţi preţioşi într-un program de slăbire. Există numeroase plante care ajută la eliminarea toxinelor şi a excesului de apă. Iată ce fel de ceaiuri poţi include în regimul de zi cu zi pentru a slăbi mai uşor.

Ceai cu efect drenant

Apa acumulată în exces este una dintre problemele majore ale celor care vor să slăbească.

Iată o reţetă de ceai care ajută la drenajul apei din ţesuturi, potrivit topsante.com. Într-un vas pregăteşte următorul amestec de plante uscate: 20 de grame de fenicul, 20 de grame de cruşin, 30 de grame de alge brune (laminaria), 30 de grame de frunze de iederă, 30 de grame de urzică şi 40 de grame de frunze de viţă de vie.

Adăugaţi patru linguri din acest amestec într-un litru de apă rece, fierbeţi ceaiul 3 minute şi lăsaţi-l la infuzat 10 minute, apoi strecuraţi-l.

Beţi toată cantitatea de ceai pe parcursul zilei, înainte de ora 19.

Reţeta este oferită de Michel Pierre, fitoterapeut, directorul centrului Herboristerie din Palais Royal, Paris.

Ceai depurativ

Pentru o cură de purificare a organismului, fitoterapeutul Michel Pierre recomandă următorul mix de plante: 10 grame de rădăcină de sarsaparila, 10 grame de frunze de brusture, 10 grame de săpunăriţă, 20 de grame de pir (rădăcină), 20 de grame de frunze de coacăz, 20 de grame de trei-fraţi-pătaţi, 20 de grame de fumăriţă.

Într-o cană cu apă puneţi o lingură din acest amestec, lăsaţi să clocotească 2-3 minute, apoi 10 minute la infuzat.

Se beau două căni pe zi, înainte de masă.

Ceai detoxifiant

Se combină următoarele plante: 25 de grame de păpădie, 25 de grame de rozmarin, 25 de grame de tei, 25 de grame de trei-fraţi-pătaţi.

Adăugaţi patru linguri din acest amestec într-un litru de apă rece. Lăsaţi la fiert 2 minute şi 10 minute la infuzat. Strecuraţi ceaiul şi adăugaţi o lingură de suc de lămâie.

Consumaţi cantitatea de ceai pe parcursul zilei, câte o cană între mese.

Ceai anticelulitic

Pregătiţi un mix de plante: 15 grame de cozi de cireşe, 15 grame de creţuşcă, 15 grame de rozmarin, 15 grame de frunze de coacăz, 15 grame de ceai verde, 15 grame de păpădie.

Într-un litru de apă se pun patru linguri din amestecul de plante. Ceaiul se fierbe 2 minute şi se infuzează 10 minute.

Se bea pe parcursul zilei, între mese. Se face o cură de trei săptămâni, cu pauză de o săptămână, iar dacă este necesar se reia administrarea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite