Cireşele şi căpşunile conţin multă vitamina C şi potasiu. Cele din urmă au un potenţial alergen foarte mare
0Fructele dulci de sezon sunt o sursă bună de energie şi au efect calmant asupra sistemului nervos. Cireşele şi căpşunile au puţine calorii şi sunt bogate în vitamine şi minerale.
Şi cireşele şi căpşunile au puţine calorii şi un indice glicemic mic. Sunt fructe bogate în vitamina C, vitamină esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar.
Ambele tipuri de fructe conţin şi potasiu – cu rol în reglarea tensiunii arteriale -, magneziu şi acid folic, precum şi fitochimicale cu un rol important în prevenirea cancerului.
Flavonoidele din căpşuni protejează inima şi vasele de sânge, contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare şi încetinirea proceselor îmbătrânirii. Din cauza seminţelor însă, aceste fructe au un potenţial alergen foarte mare.