Cinci alimente care te pot ajuta să scapi de durerile de cap
0Nutriţioniştii susţin că un rol esenţial în tratarea durerilor de cap este cunoaşterea propriului organism, dar pe lângă acest element trebuie luate în considerare şi diferite alimente care acţionează pozitiv în tratarea afecţiunilor întâlnite la acest nivel.
O cauză a durerilor de cap şi a migrenelor este reprezentată de un regim alimentar nesănătos, la care de multe ori este adăugat consumul de băuturi alcoolice. Din acest motiv simplu este bine să ştim ce tipuri de alimente ne pot ajuta în prevenirea durerilor de cap sau în ameliorarea acestora.
1.Spanacul
Frunzele de spanac sunt bogate în riboflavină, un tip de vitamina B, aceasta acţionând pentru prevenirea migrenelor. Pe lângă spanac, sunt recomandate şi alte tipuri de zarzavat.
2.Peştele gras
Proprietăţile anti-inflamatoare ale acizilor graşi omega-3 sunt cele care pot ajuta la reducerea durerilor de cap, iar beneficiile sunt şi mai mari când acţionează acizii graşi omega-6 – regăsiţi în diferite uleiuri alimentare, potrivit unui studiu publicat în 2013.
3.Pepenele roşu
Durerile de cap pot să apară şi în momentul în care corpul nostru este deshidratat. Studiile arată că 20% din lichidul consumat zilnic este extras din alimentele consumate, tocmai de aceea recurgerea la alimente precum pepenele roşu, este indicată, mai ales că acesta este bogat în magneziu şi potasiu.
4.Cartofii
Cartofii sunt indicaţi fiind bogaţi în potasiu. Cu excepţia bananelor al căror conţinut de potasiu este foarte ridicat, cartofii pot o doză suficientă a acestei substanţe minerale.
5.Migdalele
Un studiu din 2012, publicat în Journal of Neural Transmission, a arătat că migdalele au un conţinut bogat în magneziu care ajută în procesul de prevenire a migrenelor, cu toate că nu există garanţii că acest tip aliment poate acţiona cu succes de fiecare dată.