Cele mai noi diete de slăbit - Paleo, dieta 5:2 şi cura care exclude alimentele procesate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai noi diete de slăbit apărute la orizont pare că se îndreaptă uşor-uşor spre o oarecare normalitate a ceea ce înseamnă un regim alimentar sănătos şi echilibrat.

Am făcut o selecţie cu cele mai noi diete şi am descoperit că dieta omului primitiv, cea nordică, dieta 5:2 şi cura de slăbire ce presupune înlocuirea alimentelor procesate cu mâncare bio sunt printre cele mai căutate cure de slăbire de pe internet din ultima vreme.

Cele mai noi diete de slăbit. Dieta 5:2 – mănânci normal 5 zile, te înfometezi 2 zile

Dieta a fost inventată de Dr. Michael Mosley, diagnosticat cu prediabet, care pretinde că a dat jos 10 kilograme cu ajutorul acestui regim şi care a reuşit să-şi stabilizeze nivelul glicemiei. Ea presupune o alimentaţie normală, dar sunt excluse cantităţile exagerate de mâncare şi sunt recomandate alimente săţioase,  bogate în fibre şi proteine (peşte, legume, carne), timp de 5 zile, urmaet de două zile în care trebuie să reduci foarte mult aportul caloric.

Potrivit lui Mosley, într-o zi de “post”, femeile nu trebuie să depăşească 500 de calorii iar bărbaţii 600. Rezultatele promit o scădere vizibilă în greutate, o reducere a tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol din sânge. Mosley a publicat o carte cu informaţii despre această dietă, care s-a vândut, până în momentul de faţă, în peste 350.000 de exemplare.

Dieta omului din paleolitic, în topul căutărilor pe Google

Această cură de slăbire este preferata unor vedete precum Megan Fox, Jessica Biel şi Miley Cyrus şi a căpătat o mare amploare în ultimii ani, mai ales că rezultatele sunt spectaculoase iar regimul nu exclude grupe de alimente care aduc beneficii organismului prin nutrienţii conţinuţi.

Dieta Paleo constă într-o alimentaţie cât mai naturală, bazată pe legume, carne provenită de la animale crescute pe păşune, peşte, ouă şi nuci. Lactatele, cartofii şi cam orice alt aliment care conţine zaharuri sau gluten sunt excluse.

Nu mai încape vorba de mezeluri, care sunt hiperprocesate şi nu ar trebui incluse în niciun fel de regim alimentar. Cei care au ţinut această dietă mărturisesc că se simt mult mai energici, nu mai au pofte şi au transformat-o într-un stil de viaţă.

Cele mai noi diete de slăbit. Regimul vikingilor - sănătos, dar nu prea la îndemână

Numită şi dieta nordică, dieta vikingilor promovează obiceiurile alimentare sănătoase ale populaţiilor din âirile nordice percum Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia. Aceasta constă în consumul de peşte din abundenţă (în special cod), cu condiţia să fie proaspăt, niciodată congelat, carne de vânat, fructe de pădure, rădăcinoase (morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel) şi ulei de rapiţă.

În afara faptului că ajută la scăderea în greutate, această dietă constribuie la scăderea tensiunii arteriale, deci reduce riscul apariţiei de boli cardiovasculare.

Dieta care poate fi ţinută o viaţă întreagă

Căutătorilor de diete-minune le-a trebuit ceva timp până să-şi dea seama că doar o alimentaţie sănătoasă şi mişcarea pot menţine greutatea în limite normale, fără a slăbi şi pune la loc kilograme în timp record.

Această dietă nu are o denumire aparte, tocmai pentru că nu este o dietă în sine, ci un stil de viaţă, care constă în excluderea tuturor alimentelor nenaturale, procesate.

În schimb, se pune mare accent pe consumul de alimente bio, crescute fără îngrăşăminte, fără aditivi şi conservanţi care le pot modifica structura din punct de vedere al nutrienţilor. Sunt de preferat smoothie-urile din legume cu frunze verzi şi nucile la micul dejun şi ca gustări între mese, dar şi fructele întregi. Este contraindicat consumul de sandvişuri şi alte surse de carbohidraţi nocivi (pâine, paste, orez alb etc.).

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite