Cele mai bune vitamine și suplimente pentru sănătatea articulațiilor

0
Publicat:

În cazul în care vă confruntați cu dureri de genunchi sau cu rigiditate la nivelul articulațiilor, nu sunteți singurul. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, circa 15 milioane de americani cu artrită se confruntă cu dureri articulare severe, relatează CNET. 

Colagenul este o proteină pe care organismul o sintetizează în mod natural. Foto: Arhivă
Colagenul este o proteină pe care organismul o sintetizează în mod natural. Foto: Arhivă

Puteți avea grijă de oase și articulații cu ajutorul unui stil de viață sănătos, precum o dietă echilibrată. De asemenea, există destul de multe suplimente care ajută la sănătatea articulațiilor. Iată care sunt: 

Colagen 

Colagenul este o proteină pe care organismul o sintetizează în mod natural, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția începe să se diminueze. Iată care sunt beneficiile colagenului pentru organismul uman: menținerea structurii elastice a pielii, păstrarea epidermei în parametrii normali, protejarea organelor interne, diminuarea ridurilor faciale și a riscului deshidratării țesuturilor. 

Nu există multe cercetări cu privire la modul în care colagenul ajută articulațiile, însă medicii sunt de părere că nu dăunează. 

Omega-3 

Acizii grași Omega-3 pot reduce inflamațiile și ameliora durerile articulare. În plus, acizii grași Omega-3 pot provoca efecte secundare precum arsuri la stomac sau greață. În cazul în care luați în prezent un anticoagulant, este necesar să vorbiți cu medicul înainte de a lua Omega-3. 

Glucozamină 

Se crede că glucozamina, care se găsește în cartilaj, ajută în cazul artritei, întrucât poate ameliora o parte din durerea provocată de osteoartrită sau de artrita reumatoidă. 

Vitamina D 

Este cunoscut faptul că vitamina D menține sănătatea oaselor, motiv pentru care unii sunt de părere că administrarea acesteia ar putea contribui la îmbunătățirea sănătății articulațiilor. Există unele cercetări care sugerează că administrarea de vitamina D poate ajuta în cazul durerii și inflamației cauzate de artrită, însă sunt necesare studii suplimentare. 

Condroitină 

La fel ca și glucozamina, condroitina se găsește în mod natural în corpul nostru, în cartilaj, motiv pentru care se crede că este benefică pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor.  

Vitamina E 

Persoanele recurg adesea la vitamina E pentru a-și întări sistemul imunitar. În plus, această vitamină acționează ca antioxidant și ajută organismul împotriva infecțiilor.

De asemenea, există unele cercetări cu privire la modul în care vitamina E poate încetini evoluția osteoartritei, însă sunt necesare studii suplimentare. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite