Beneficiile băilor cu sare

0
Publicat:

O baie liniștitoare poate fi soluția ideală de relaxare, după o zi solicitantă. Beneficiile băilor cu sare sunt însă numeroase. Pe lângă ameliorarea stresului și îmbunătățirea calității somnului, acestea pot fi un mare ajutor inclusiv în tratarea diverselor probleme de sănătate.

Băile cu sare, benefice pentru sănătate FOTO wuhaus.com
Băile cu sare, benefice pentru sănătate FOTO wuhaus.com

Specialiștii recomandă, în special, băile cu sare epsom, diferită de sarea de masă. Proprietățile sale multiple se datorează a doi compuși chimici puternici: sulfat și magneziu. Aceste minerale se dizolvă în apă și sunt absorbite de piele, în timpul băii. De aici, numeroasele beneficii pentru sănătate, dovedite științific.

5 beneficii ale băilor cu sare

1. Reduc inflamațiile și ameliorează durerile

O baie cu sare epsom stimulează circulația și ajută la vindecarea unor afecțiuni comune ale pielii precum: psoriazisul, eczema, acneea sau rozaceea. Sărurile sunt benefice, de asemenea, și pentru picioarele umflate. Proprietățile analgezice ale băii de sare sunt bine cunoscute. Chiar și o singură asttfel de baie de sare poate ajuta la ameliorarea durerii.

2. Tratament pentru artrită

Mulți oameni care suferă de artrită și au încercat băile cu sare, mărturisesc că au avut rezultate. Sărurile, în combinație cu apa caldă, nu doar că vor ameliora tensiunea musculară și inflamațiile din articulațiile mâinilor, șoldurilor și picioarelor, ci vor reduce semnificativ durerea din aceste zone.

3. Reduc stresul și îmbunătățesc calitatea somnului

Dovezile științifice arată că o baie cu sare poate fi un remediu rapid pentru a combate stresul și anxietatea. Ajută la echilibrarea nivelurilor electrolitice și promovează funcția nervoasă adecvată la nivel hormonal și mișcările neurotransmițătoare, care sunt esențiale pentru starea de bine, notează publicație naturavindecătoare.ro.

4. Ameliorează arsurile solare

După o zi de plajă, în care expunerea la soare a fost exagerată și a generat efecte neplăcute, baia cu sare reprezintă o soluție ideală. Efectele calmante și antiinflamatorii ale unei băi de sare pot fi foarte eficiente pentru o persoană care suferă de arsuri solare. Acestă baie va conduce circulația sângelui pe locul arsurii și, astfel, va accelera procesul de vindecare.

5. Vindecă ciupiturile insectelor

Ciupiturile de țânțar, albină, păianjen, căpuse sau de oricare alte insecte sunt frecvente, mai ales pe timp de vară și extrem de neplăcute, din cauza mâncărimilor pe care le provoacă. După dezinfectare, o baie cu sare poate fi următorul pas pentru o vindecare rapidă.

Ce presupune o baie cu sare

Este nevoie doat de 1-2 cești de sare de baie, pentru a umple o cadă. Ar fi bine ca apa să fie caldă, nu foarte fierbinte, încât să poată deteriora pielea. Sarea trebuie bine dizolvată, înainte de a intra în cadă.

Baia ar trebui să dureze cam 15 minute, iar persoanelor care se folosesc de acest proces pentru a se vindeca de boli acute sau cronice le este recomandată de 2 -3 ori pe săptămână.

Atenție! Băile de sare epsom prea lungi sau prea frecvente poate da reactii adverse, cum ar fi diareea sau deshidratarea.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite