Articol publicitar

Acest remediu ajută la scăderea inflamaţiei la persoanele cu poliartrită reumatoidă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
batran

Oamenii de ştiinţă au descoperit că simptomele de poliartrită reaumatidă pot fi ameliorate prin tratamente naturiste. În ziua de azi şi artrita reumatoidă este o afecţiune cronică, ce apare în momentul în care sistemul imunitar atacă articulaţiile sănătoase.

În numeroase cazuri clinice, medicii au încercat o reduce a durerii, inflamaţiilor şi rigidităţii articulaţiilor, prin administrarea de medicamente care calmează şi suprimă sistemul imunitar. Un astfel de medicament este Metotrexat, care reprezintă un tratament antireumatic, ce poate ameliora simptomele de artrită reumatoidă. Acest medicament poate ajuta în atenuarea simptomelor, însă are multe efecte secundare (afectează ficatul, provoacă durere de cap, greaţă, vărsături, somnolenţă, afte bucale, pierderea părului, ameţeală). Prin urmare, metotrexat nu trebuie folosit frecvent, ci doar în doze mici.  

Pentru a preveni aceste efecte secundare, unii oameni preferă anumite remedii naturiste. De exemplu, în artrita reumatoidă, care este o boală autoimună, complexă, asociată cu disfuncţii articulare avansate (inflamaţii ale articulaţiei, ale membranei sinoviale, distrugerea cartilajului, durere, pierderea funcţiei articulare), se foloseşte o plantă medicinală indiană, care are proprietăţi farmacologice, cunoscută cu numele de Madhuca indica.  

Pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii la pacienţii cu artrită sau poliartrită reumatoidă, cercetătorii sugerează că ar putea ajuta uleiul obţinut din seminţele plantei Borage. Acest remediu ar reduce progresia bolii şi simptomele acesteia.  

Uleiul din seminţe de Borage 

batran

Acest supliment alimentar poate ajuta în reducerea simptomelor de durere şi inflamaţie la pacienţii cu poliartrită reumatoidă. Planta Borage este apreciată pentru seminţele sale care sunt o sursă de acizi graşi Omega-6. Seminţele au acid gamma-linolenic (GLA) în procent de 15-25%, cu efect antiinflamator, de reglare a sistemului imunitar al organismului. Acest acid GLA suprimă inflamaţia şi leziunile ţesuturilor articulare, arată un studiu realizat pe un număr de 37 de pacienţi cu poliartrită reumatoidă (boală autoimună) şi sinovită acută (care provoacă durere, umflături, roşeaţă).  

Cercetătorii consideră că acest ulei poate ajuta în reducerea umflăturilor, a inflamaţiilor şi senzaţiilor dureroase produse de poliartrita reumatoidă.   

Conform unui studiu de pe NCBI, tratamentul cu acid GLA pur poate ajuta în reducerea simptomelor de poliartrită reumatoidă cu 64%, mai ales în ceea ce priveşte rigiditatea articulaţiilor şi sensibilitatea acestora.   

Uleiul de Borage este folosit de secole şi în Orientul Mijlociu, nu doar în regiunile din jurul Mediteranei. El are şi acizi graşi saturaţi, mononesaturaţi şi polinesaturaţi. În stare pură, conţine 15% acizi palmitici şi stearici, 20% acizi Omega-9 de tip oleic, 35% acid linoleic şi 25% acid gamma-linolenic.  

Acest ulei este folosit şi în cosmetică, la rehidratarea pielii uscate, îmbunătăţirea flexibilităţii pielii, combaterea ridurilor, a liniilor fine şi prevenirea îmbătrânirii tenului. Uleiul facilitează reînnoirea celulelor pielii, calmarea sensibilităţii pielii predispuse la iritaţii, menţinerea filmului hidrolipidic şi combaterea efectului nociv al radicalilor liberi. Uleiul este bun şi pentru unghii, întăreşte aspectul fragil al acestora, dar şi pentru păr, creşte rezistenţa lui.  

Uleiul poate fi folosit în tratamentul durerilor reumatice, dar şi în combaterea vergeturilor. Are efect hidratant, de regenerare şi îmbunătăţire a aspectului pielii, de reducere a durerii şi rigidităii articulaţiilor (simptom ce apare în mod frecvent dimineaţa). Femeile însărcinate nu ar trebui să utilizeze acest ulei fără să ceară sfatul medicului.  

Şi uleiul de canabis ajută în ameliorarea simptomelor de artrită şi boli reumatice, deoarece are canabidiolul (CBD) care este extras din planta Canabis sativa, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, recunoscute pentru calmarea durerilor. Pacienţii care au folosit acest ulei au spus că au observat o ameliorare a durerii, a rigidităţii articulaţiilor, a anxietăţii şi o îmbunătăţire a somnului.   

Potrivit unui studiu recent din 2021, simptomele ce apar în poliartrita reumatoidă sunt provocate şi de infecţia cu virusul chikungunya. Cercetătorii spun că această boală cronică produce sensibilitate la articulaţii şi umflarea zonei din jurul acestora, durere şi rigiditate musculo-scheletică. Aceste infecţii au fost semnalate la populaţia din Africa, în statul Roraima din Brazilia. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite