Cele mai bune alimente pe care să le mănânci toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conopida îmbunătăţeşte sănătatea creierului datorită unui compus numit colină.
Conopida îmbunătăţeşte sănătatea creierului datorită unui compus numit colină.

Acum, la început de toamnă, este indicat să acordăm o atenţie sporită alimentaţiei. Dacă vom opta pentru alimente pline de calorii şi grăsimi, nu numai că ne vom îngrăşa, dar ne vom îmbolnăvi. Iată ce alimente sunt indicate în acest sezon dacă vrei să-ţi păstrezi sănătatea intactă!

Seminţe de dovleac pentru o inimă sănătoasă

Seminţele de dovleac sunt un remediu excelent în afecţiunile prostatei, combat insomniile şi ţin la distanţă osteoporoza. Nu în ultimul rând, acest tip de seminţe previne cancerul de prostată.

De asemenea, seminţele de dovleac sunt o sursă grozavă de magneziu. Acesta contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. Pe de altă parte, seminţele de dovleac ajută la îmbunătăţirea regularizării insulinei şi la prevenirea complicaţiilor diabetice.

Conopida îmbunătăţeşte dezvoltarea creierului

Această legumă are în compoziţie sulforafan. În urma unor studii, s-a demonstrat că acesta are capacitatea de a distruge celulele mamă canceroase, încetinind astfel creşterea şi dezvoltarea tumorilor.

De asemenea, conopida îmbunătăţeşte sănătatea creierului. Acest lucru se datorează unui compus numit colină. Acesta din urmă este una dintre vitaminele B recunoscute pentru rolul rău în dezvoltarea creierului.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente nu trebuie să-ţi lipsească toamna asta!

Soluţii naturale contra crampelor musculare

Aşa-ţi reduci riscul de melanom cu 33%!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite