Ceaiul este o sursă ideală de lichide pe timpul verii. Ce tip de ceai este bogat în antioxidanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul negru este supus unor procesări mai îndelungate comparativ cu cel verde. Din această pricină el conţine mai puţini antioxidanţi decât ceaiul verde, însă are alte beneficii. Care sunt acestea.

Ceaiul este una dintre cele mai utilizate băuturi din lume şi o sursă ideală de hidratare vara. În funcţie de cum este procesat - prin uscare sau fermentare – ceaiul are un conţinut mai mare sau mai mic de cafeină şi catechine. Cafeina este cunoscută pentru efectul său energizant, în timp ce catechinele explică puterea antioxidantă a ceaiului – mai crescută în cazul ceaiurilor nefermentate verde şi alb.

Comparativ, ceaiul negru conţine mai puţini antioxidanţi decât cel verde, dar îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor coronare, reduce colesterolul „rău“ şi tensiunea, chiar dacă are un conţinut mai mare de cafeină.

Ceaiul alb are cei mai mulţi antioxidanţi şi cel mai redus conţinut de cafeină, comparativ cu cel negru şi verde. Ceaiul roşu este cunoscut pentru că ajută la ţinerea alergiilor sub control, a eczemeleor şi astmului.  

Studiile făcute până acum au arătat că infuzarea ceaiurilor timp de 5 minute eliberează mai mult de 80% din cantitatea de antioxidanţi conţinută. Ceaiul instant la gheaţă însă are însă conţinut neglijabil de antioxidanţi.

Prin urmare, dacă vrem să ne bucurăm de aportul nutriţional al ceaiului, ar trebui să-l infuzăm şi să-l păstrăm cald.

Ceaiurile cu un conţinut mai mare de cafeină sunt recomandate 1-2 căni pe zi, dimineaţa, la micul dejun sau în prima parte a zilei, în timp ce restul – verde, alb – pot fi consumate oricând.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite