Ce se întâmplă în corpul tău când sari peste o masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când renunţi la micul dejun, prânz sau cină, îţi privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi
Când renunţi la micul dejun, prânz sau cină, îţi privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să sari peste o masă, pentru că erai convinsă că aşa o să slăbeşti? Specialiştii spun că acest obicei este nesănătos. Iată de ce!

Zahărul din sânge scade sub liminta normală

Zahărul este considerat combustibilul organismului, sursa de energie vitală. Dacă sărim peste o masă, nivelul zahărului din sânge scade sub limita normală, afectând performanţa organismului. Când renunţi la micul dejun, prânz sau cină, îţi privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi. Scăderea sub limita normală a zahărului din sânge poate duce la senzaţia de oboseală extremă şi ameţeli.

Metabolismul încetineşte

Atunci când organismul nu-şi mai primeşte energia de care are nevoie, el se restructurează pentru a conserva energia. Sărind peste o masă, metabolismul încetineşte şi încearcă să ajute organismul să fucţioneze în parametri normali. Când mănânci din nou, corpul tău blochează fiecare aliment ingerat, motiv pentru care este foarte greu să pierzi în greutate.

Află ce alte efecte negative are săritul peste mese asupra corpului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite