Ce să nu faci atunci când ești în depresie

0
Publicat:

Depresia a devenit o afecțiune tot mai întâlnită. Ba mai mult, unele obiceiuri ne pot afecta viața de zi cu zi. Astfel, este important să știi care sunt obiceiurile care îți fac mai mult rău decât bine.

Încearcă să nu te mai compari cu alți oameni. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Încearcă să nu te mai compari cu alți oameni. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Evită să citești comentariile de pe rețelele de socializare 

Când simți că ai o stare de spirit mai puțin bună sau când treci printr-o perioadă de depresie este recomandat să faci o pauză de la rețelele de socializare. În plus, evită să citești comentariile pe care alți internauți le lasă la diverse postări sau pagini pe care le urmărești. Dacă nu stai departe de acestea, te vei încărca cu și mai multă energie negativă. 

Nu te angaja în discuții cu alți internauți 

Nu intra în discuții în contradictoriu pe teme precum politică sau război. Evită să vorbești despre aceste subiecte atunci când te simți vulnerabil. 

Nu asculta știri despre crime sau alte evenimente cu un puternic impact emoțional 

Atunci când treci printr-o perioadă de depresie sau vulnerabilitate este recomandat să nu asculți știri care îți pot face mai mult rău. 

Fără filme cu scene de violență 

Nu viziona filme cu bătăi sau crime atunci când ești cu moralul la pământ. Oricât de mult îți plac, atunci când treci prin astfel de episoade este indicat să le eviți. Totuși, poți viziona comedii, iar starea ta de spirit s-ar putea îmbunătăți. 

Nu încerca să găsești răspunsuri la întrebări pe rețelele de socializare 

Dacă încerci să afli cum poți să-ți îmbunătățești viața, atunci nu căuta răspunsuri pe rețelele de socializare. În schimb, poți citi cărți de dezvoltare personală sau poți să ieși la plimbare. 

Nu te mai compara cu alții 

Încearcă să nu te mai compari cu alți oameni, mai ales cu cei care prezintă o „viață perfectă” pe rețelele de socializare. Toată lumea are zile mai bune și mai puțin bune.  

De asemenea, nu te mai compara din punct de vedere fizic cu ce vezi pe rețelele de socializare sau în reviste. Astfel, stima de sine va avea serios de suferit și nu vei face decât să te izolezi și mai mult. 

Nu urmări reclame 

Plăcute sau enervante, reclamele au o singură calitate: nu ne lasă indiferenți. Atunci când te confrunți cu depresia, acestea îți pot da impresia că viața ta ar fi mult mai frumoasă dacă ai cumpăra diverse produse. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite