Ce este bine să mâncaţi când faceţi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea randamentului. Ce alimente sunt ideale în funcţie de momentul şi de tipul activităţii fizice pe care le efectuaţi?

Dimineaţa

În cazul în care preferaţi să faceţi mişcare dimineaţa şi sunt adepţii alergării, nutriţioniştii recomandă un mic dejun uşor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prajită şi miere, pentru refacerea energiei, sau cereale, scrie cotidianul spaniol ABC. Dacă efectuaţi exerciţii la sala, se recomandă tot un mic dejun uşor, asemănător celui menţionat, pentru că nu este bine ca stomacul să fie plin. În ambele cazuri este foarte importantă hidratarea: trebuie să beţi aproximativ 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de începerea exerciţiilor.

La prânz

Sunt persoane care aleg să dedice o parte din pauza de prânz efectuării unei şedinţe de antrenament. Dar nu este bine să meargă la sală pe nemâncate. Înainte de începerea activităţii sportive trebuie să ia o mică gustare pe bază de carbohidraţi. Ulterior, mai ales dacă aţi efectuat o activitate cardio, este important să recuperaţi energia prin carbohidraţi şi o porţie de proteine. Dacă aţi efectuat exerciţii mai uşoare, gen Pilates sau yoga, nu este necesar aportul de hidraţi de carbon. Este suficient un prânz pe bază de proteine – peşte, carne slabă şi legume.

După-amiază

Mulţi oameni aleg să facă sport după ce ies de la serviciu. În acest caz, cina va fi alcătuită din preparate uşoare: paste cu legume şi brânzeturi, orez cu legume, salate ori supă-cremă cu pâine prăjită. Dacă după serviciu mai aveţi energia pentru o cursă de alergare, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine şi legume crude, precum şi un aport de carbohidraţi. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton şi o felie de pâine prăjită.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite