Care sunt cele mai bune gustări nocturne pentru pierderea în greutate

0
Publicat:

Pierderea în greutate este adesea obținută printr-o combinație între o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Gustările pot juca un rol semnificativ în acest proces, potrivit SHEfinds.

Tentațiile sunt mari mai ales la cură. FOTO Shutterstock
Tentațiile sunt mari mai ales la cură. FOTO Shutterstock

În ciuda multor convingeri, gustările nocturne târzii pot sprijini pierderea în greutate prin reducerea poftelor și prevenirea exceselor de a doua zi. Condiția este să fie alese cu înțelepciune.

Dieteticianul Jesse Feder spune că floricelele de porumb preparate fără grăsimi, iaurtul grecesc și brânza de vaci sunt cele mai bune opțiuni de gustări atunci când vine vorba de pierderea în greutate și de gustări până târziu în noapte.

Sărace din punct de vedere caloric

Cele trei alimente pot ajuta la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge și sunt sărace din punct de vedere caloric, ceea ce le face ideale pentru o gustare sănătoasă atunci când simțiți nevoia să mâncați noaptea târziu fără să vă sabotați planul de a pierdere în greutate.

Potrivit specialistului, aceste trei gustări pot face o diferență semnificativă atunci când vine vorba de pierderea treptată în greutate.

Când popcornul este dietetic

Jesse Feder spune că popcornul făcut la aer (nu cel cu ulei sau alte grăsimi), este, în general, sărac în calorii și bogat în fibre dietetice, motiv pentru care este excelent pentru a  menține un aport caloric scăzut pentru o gustare și pentru a  satisface foamea.

„Acest lucru poate fi grozav pentru pierderea în greutate în comparație cu gustările mai calorice care adesea nu conțin multe fibre", afirmă Jesse Feder.

Excelente pentru a satisface foamea nocturnă

Referitor la iaurtul grecesc și brânza de vaci, specialistul le recomandă pentru că sunt bogate în proteine și probiotice, precum și sărace în calorii.

„Cantitățile mari de proteine sunt excelente pentru a satisface foamea nocturnă și pentru a te împiedica să vrei să mănânci mai mult. În plus, probioticele sunt excelente pentru promovarea sănătății intestinelor și a unei digestii sănătoase” , explică Feder, care le promovează drept o gustare sănătoasă cu puține calorii, excelentă pentru pierderea în greutate.

Puteți integra aceste gustări într-o dietă completă fără a provoca creșterea în greutate, spune Feder, care sugerează să le optimizați avantajele, să țineți cont de mărimea porțiilor și să încorporați garnituri pentru un a vă îmbunătăți aportul nutrițional. 

Sugestia lui este ca, în cazul iaurtului grecesc și al brânzei de vaci, să adăugați câteva fructe de pădure pentru un plus de fibre și nutrienți și pentru creșterea reală a sațietății.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite