Care sunt alimentele frecvent contaminate cu virusul hepatic A

0
Publicat:

Toate alimentele sunt expuse riscului de contaminare cu virusul hepatitic A dacă sunt manipulate de o persoană care a intrat în contact cu acesta sau a clătit alimente în apă murdară și contaminată, conform Yahoo.

Căpșuni
Riscul ca orice produs să fie contaminat crește odată cu igiena precară. Foto Arhivă

Conform doctorului Victor Chen, asistent universitar la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins, „teoretic, orice aliment poate fi contaminat cu hepatita A”

„De obicei, alimentele mai frecvent contaminate sunt legumele crude, inclusiv salatele și fructele, crustaceele, gheața și apa", atrage atenția Chen. 

Riscul ca orice produs să fie contaminat cu acest virus crește odată cu igiena precară. 

Hepatita A se transmite prin ingerarea unui produs care conține virusul. Cel mai frecvent, acest lucru înseamnă consumul de alimente sau apă contaminate", a explicat Chen. 

Riscul de transmitere a hepatitei A este, de asemenea, mai mare în zonele în care există condiții sanitare precare și în rândul celor cu o igienă personală precară. 

Simptomele frecvente ale hepatitei A includ greață, diaree, pierderea poftei de mâncare, febră și senzație de oboseală. Unele persoane ar putea avea simptome pentru mai mult timp și chiar urmări mai grave, dar rare, precum insuficiența hepatică sau decesul, deși acest lucru este mai frecvent la cei cu vârsta de peste 50 de ani și cu alte boli cronice. 

Totodată, simptomele pot apărea în decurs de până la două săptămâni

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite