Beneficiile ceaiului de obligeană

0
Publicat:

Această plantă erbacee, originară din India, are o mulțime de beneficii asupra sănătății și este utilizată pe scară largă pentru tratarea a numeroase afecțiuni. Introdusă în Europa în secolul al XVI-lea, obligeana crește în zonele mlăștinoase sau pe marginea apelor curgătoare și a bălților, conform csid.ro.

obligeana
Obligeana este contraindicată în sarcină și alăptare. Foto: Arhivă

În prezent, aceasta se găsește în aproape toate țările. Planta erbacee este utilizată în medicina ayurvedică în bolile renale și de ficat, în reumatism și pentru îmbunătățirea memoriei. În China, aceasta este folosită pentru recuperarea persoanelor care au suferit accidente vasculare cerebrale

De asemenea, în medicina tradițională este utilizată în tratamentul tulburărilor psihice și nervoase, precum nevrozele anxioase și depresive, isterie, psihoză și epilepsie.  

Iată care sunt beneficiile ceaiului obținut din această plantă: 

  • Contribuie la funcționarea optimă a sistemului digestiv: reduce spasmele apărute la nivelul tractului intestinal și îmbunătățește digestia. 
  • Relaxează sistemul nervos 
  • Ajută în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal. 

De menționat este faptul că este contraindicată în sarcină, alăptare, la copii mici și la persoanele care au alergie la această plantă. 

De asemenea, dacă este utilizată peste dozele recomandate, obligeana poate da stări de greață, vomă și amețeli. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite