Bei cafea zilnic? Trucul prin care poți scăpa de pătarea dinților

0
Publicat:

Cafeaua este considerată inamicul zâmbetului perfect. Persoanele care nu-și pot începe ziua fără o ceașcă de cafea sunt obișnuite cu pătarea treptată a dinților, dar un medic stomatolog a dezvăluit un „truc salvator” cu ajutorul căruia poți scăpa de petele inestetice, relatează Yorkshire Live.

Mulți oameni își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Foto: Arhivă
Mulți oameni își încep ziua cu o ceașcă de cafea. Foto: Arhivă

Atât cafeaua, cât și ceaiul negru nu sunt doar populare, ci și vinovate de colorarea dinților din cauza conținutului ridicat de tanin. 

Dr. Shaadi Manouchehri, un dentist cu sediul în Londra, care oferă adesea sfaturi pe TikTok, a prezentat o „metodă de salvare a dinților" pentru consumatorii de cafea, despre care spune că este „foarte ușor de implementat"

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face pentru dinții tăi este să bei cafea pe parcursul zilei și acesta este singurul lucru pe care eu personal vreau să îl fac”, a afirmat medicul. 

Nu contează dacă adaugi sau nu zahăr sau lapte la cafea, aceasta îți va afecta într-un fel sau altul dinții”. 

 Pentru a minimiza riscul de colorare, dr. Manouchehri recomandă să consumi cafeaua „cât mai repede posibil, în limita posibilităților". 

Conform medicului stomatolog, consumul progresiv de cofeină pe parcursul zilei vă supune unui „atac constant de aciditate". Ea sugerează să bei cafeaua într-un interval de timp rezonabil - „probabil între 20 și 30 de minute".  

De asemenea, ea atrage atenția asupra faptului că nu trebuie să îți speli dinții imediat după ce ai băut cafeaua, deoarece dinții sunt sensibili, iar periajul ar putea însemna „frecarea acidului pe dinți", ceea ce ar putea fi dăunător. 

 Ca alternativă, dr. Manouchehri recomandă consumul de apă pentru „a ajuta la eliminarea mai rapidă a acidului din gură", mestecarea unei gume fără zahăr sau folosirea apei de gură. Cu toate acestea, ea sugerează cu tărie să te abții de la curățarea dinților timp de cel puțin o oră după ce ai savurat cafeaua. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite