Proporțiile de aur pentru o cafea perfectă. Regulile cu care nu dai greș când faci cafea la ibric sau la filtru

0
Publicat:

Prepararea unei cești perfecte de cafea este o adevărată artă. Cu prea multă cafea raportată la apă veți obține un gust amar și neplăcut. Invers, veți avea o licoare slabă, care poate fi chiar acră. Există un raport între cafea și apă care este considerat standardul de aur pentru o ceașcă ideală potrivit Tasting Table, citată de Yahoo Life.

Cafeaua ideală depinde și de proporțiile ingredientelor. FOTO Shutterstock
Cafeaua ideală depinde și de proporțiile ingredientelor. FOTO Shutterstock

Pentru a produce un ibric de cafea robust, dar temperat, nu mai măsurați cafeaua cu o lingură. Folosiți două linguri de cafea măcinată pentru fiecare ceașcă de 8 uncii de apă (în jur de 220 de mililitri). 

Raportul de 2:8 este doar un punct de plecare. Recomandarea specialiștilor este să-l folosiți ca ghid și să-l modificați după preferințe. 

Dacă vi se pare că raportul este prea puternic, puteți opta pentru doar o lingură și jumătate de cafea măcinată la fiecare ceașcă.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont și de cum este prăjită cafeaua. O cafea măcinată cu o prăjire ușoară necesită mai multă apă pentru a-și extrage aroma decât o cafea cu o prăjire închisă. Acest lucru va scoate în evidență notele dulci ale acestei cafele, ceea ce va face ca ceașca să fie mai bună, arată sursa citată care recomandă să optați pentru o măcinare medie dacă o preparați la ibric.

Folosiți un raport corect între cafea și apă și când vine vorba de cafetieră

Potrivit NBC News, pentru cafetierele tradiționale, 20 de grame la 10 uncii de apă reprezintă ecuația delicioasă a cafelei. Pare complicat de calculat, dar e mai simplu dacă aveți în vedere că 20 de grame reprezintă aproximativ patru lingurițe, iar 10 uncii reprezintă o cană de cafea de dimensiuni standard.

Preferințele joacă un rol important și aici, de aceea cel mai bine este să testați diferite proporții pentru a vedea care dintre ele vă încântă.

Ajustați mărimea măcinării pentru a reduce amărăciunea

Ce faci dacă, deși ai cumpărat același sortiment de cafea și ai respectat proporțiile, dar preparatul tău obținut la filtru este totuși prea amar, sau din contră. 

Ei bine, și aici amărăciunea poate fi controlată și echilibrată pe placul fiecăruia din măcinare potrivit WikiHow.

Măcinarea grosieră este cea mai bună pentru presele franceze, în timp ce cea medie fină funcționează cel mai bine pentru cafeaua picurată. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite