Alimentul-condiment care elimină cicatricele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosit cu precădere în fel şi fel de preparate, ghimbirul are virtuţi terapeutice de luat în seamă. El alungă greaţa, calmează arsurile la stomac şi îmbunătăţeşte metabolismul. Dar, planta este de ajutor şi în cosmetică.

Condiment comun în Asia şi India, ghimbirul este o plantă medicinală utilă în multe neplăceri. Adăugat în mâncarea de zi cu zi, ţine la distanţă bolile de orice fel, graţie antioxidanţilor numeroşi care se găsesc în compoziţia sa. Însă beneficiile acestui aliment-condiment nu se opresc aici.

De ajutor în problemele pileii

Te confrunţi cu imperfecţiuni ale pielii? Dacă ai cicatrice, pune pe ele felii subţiri de ghimbir. Utilizând acest leac cel puţin o dată pe zi, ar trebui ca cicatricea să dispară în doar câteva luni.

În cazul în care ai tenul uscat şi lipsit de vitalitate, prepară o mască din părţi eglale de ghimbir ras, suc proaspăt de la o lămâie şi miere. Omogenizează bine ingredientele şi aplică masca pe faţă. Las-o să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă şi tamponează cu un prosop curat. Apelează la acest remediu de două ori pe săptămână.

Descoperă şi alte beneficii ale acestui condiment pe clickpentrufemei.ro.

Sucul de ghimbir, un leac miraculos la îndemâna oricui
Reţete de slăbit cu ghimbir şi lămâie

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite