5 trucuri utile pentru îngrijirea dinților

0
Publicat:

Igiena dentară joacă un rol foarte important asupra sănătății organismului. E deja evident faptul că tehnicile clasice pe care le-am adoptat încă din copilărie nu mai sunt suficiente pentru a ne proteja dinții. De aceea e important să punem în practică cele mai eficiente metode și recomandări venite din partea stomatologilor. 

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Adaugă apa în de gură în rutina ta zilnică

Chiar dacă apa de gură nu poate înlocui periajul sau folosirea aței dentare, aceasta este foarte importantă pentru igiena dentară. Folosirea apei de gură este un beneficiu suplimentar pentru sănătatea ta orală. Poți folosi apa de gură la finalul unui periaj. După clătire, este indicat să nu se bea sau mânca timp de cel puțin 30 de minute.

Folosește o periuță cu peri moi

Pe piață sunt disponibile foarte multe tipuri de periuțe de dinți. Este recomandat să ai în vedere utilizarea unei periuțe cu peri moi deoarece în timp o periuță cu perii tari poate afecta gingiile.

Poți curăța dantura și fără a utilizarea unei paste de dinți

Se pare că nu este absolut necesar ca pe periuța de dinți să ai de fiecare dată și pastă de dinți. Dacă ai avut o perioadă în care ai simțit că nicio pastă de dinți nu este potrivită pentru dantura ta, poți alege să perii dinții cu o simplă periuță.

Doar prin utilizarea periilor de pe periuță poți înlătura eficient bacteriile. Potrivit cercetătorilor, periajul pe uscat poate reduce acumularea tartrului și gingivita cu peste 50%, relatează eva.ro

Este bine să începi de fiecare dată periajul cu cele mai dificile locuri și să termini cu cele mai ușoare. De cele mai multe ori noi facem opusul și începem periajul cu dinții din față pe exterior. Periajul corect se face cu partea din spate a gurii dinte cu dinte spre exterior.

Nu te spăla pe dinți imediat după ce ai consumat citrice

Este indicat ca atunci când consumi citrice să nu te speli pe dinți cel puțin 30 de minute. Cei mai mulți oameni își încep ziua cu un fresh de portocale sau cu niște fructe pentru un boost de energie încă de la primele ore ale dimineții. Problema este că fructele cu conținut ridicat de acid pot deteriora smalțul dinților. Astfel, periajul imediat după consumul de citrice trebuie evitat. 

Nu te spăla pe dinți prea des

Surprinzător sau nu, chiar și spălatul pe dinți prea des poate afecta igienei dentare. Este indicat să ne spălăm de două ori pe zi, sau după fiecare masă. Chiar dacă unora le place să se spele mult mai des pe dinți pentru a-i păstra curați, periajul excesiv poate afecta smalțului dinților. 

Spălatul mult prea des poate conduce la deteriorarea smalțului care va cauza o dantură sensibilă. Dinții vor deveni chiar mai galbeni decât de obicei, deoarece dentina din spatele smalțului afectat va deveni mai vizibilă. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite