Alimentul pe care trebuie să îl consumi la micul dejun: nu îngrașă, e sățios și stimulează bila leneșă
0Deși e mic ține de foame mult timp. În acest aliment găsim proteine etalon, cu bioeficiență maximă pentru sinteza de țesuturi noi. Beneficiile sunt sănătate sunt surprinzătoare și mai mult decât atât, nu îngrașă fiind un aliat în curele de slăbire.
Este vorba de ou, un aliment cu o valoare nutritivă complexă. Dr. Mihaela Bilic spune că nimic nu satură mai tare și nu ține de foame mai bine decât oul.
"Despre ou numai de bine! Paștele tocmai a trecut, dar noi o să tot ciocnim ouă, măcar până la Înălțare. Fie că sunt colorate sau doar fierte, ouăle vor rămâne în actualitate măcar și pentru că, nu-i așa, odată cu vremea frumoasă se "deschide" și sezonul curelor de slabire. Si ce dieta ar fi aia fără ou fiert? Nimic nu satură mai tare și nu ține mai bine de foame decât oul. Și asta cu numai 80 calorii. Mai puneți lângă el un iaurt, o felie de pâine prăjită, 2-3 ridichi, castravete și ardei gras și masa-i gata! Unde mai pui că oul e colecistokinetic, stimulează bila leneșă și îmbunătășește digestia. Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienți", a precizat nutriționistul.
Nu are glucide și nici fibre
Un ou de aproximativ 50 de grame conține 80 de calorii repartizate astfel: 65 de calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș. Are 6,3 grame de proteine- 60% prezente în albuș și reprezentate în principal de albumină. Conține 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol.
Oul nu are glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic. Un ou acoperă 30% din doza zilnică de Omega 3. Culoarea gălbenușului este dată de hrana pe care o primește găina, în schimb culoarea cojii oului ține de rasa animalului.
Au pierdut de două ori mai repede în greutate
Ouăle au numeroşi nutrienţi care oferă beneficii unice sănătăţii. Sunt o excelentă sursă de vitamina B şi colină, substanţe esenţiale pentru funcţionarea creierului. Menţinerea greutăţii este cheia bunăstării generale.
Într-un studiu în care a fost analizat metabolismul persoanelor supraponderale s-a constatat că cei care au consumat două ouă la micul dejun au pierdut de două ori mai repede în greutate faţă de cei care consumau carbohidraţi simpli la prima masă a zilei. Ouăle sunt consumate mai ales la micul dejun, însă sunt utilizate şi la prepararea mai multor reţete culinare. Aceste produse alimentare au un conţinut bogat de vitamine, proteine dar şi grăsimi.