Alimente care menţin echilibrul hormonal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deshidratarea duce la creşterea nivelului de hormoni ceea ce stimulează apetitul
Deshidratarea duce la creşterea nivelului de hormoni ceea ce stimulează apetitul

De echilibrul tău hormonal depind sănătatea ta, dar şi succesul unei diete de slăbit sau fertilitatea. Recapeţi echilibrul pierdut prin consumarea unor alimente la îndemână. Le găseşti în cele ce urmează!

Lapte de soia

Un pahar de lapte de soia  pe zi îţi asigură nu doar echilibrul hormonal, ci te şi fereşte de osteoporoză, de o creştere a nivelului de colesterol (hipercolesterolemie). Pentru aceste efecte sunt răspunzători fitoestrogenii naturali pe care-i conţine. În plus, o cercetare a oamenilor de ştiinţă americani a indicat că soia conţine o proteină care accelerează metabolismul şi menţine greutatea corporală.

Seminţe de in

Bogate în lignani, un tip de fitoestrogeni cu efect antiinflamator şi de reducere a colesterolului „rău“, seminţele de in, dar şi cele de susan şi de dovleac ajută la redobândirea unui echilibru hormonal. Pune 2-3 linguriţe de seminţe în iaurt, salate, peste cereale integrale şi-ţi reduci şi riscul de cancer.

Ulei de măsline

Grăsimile monosaturate procurate din uleiul de in inhibă producerea de hormon leptină. Acesta are rol în reglarea metabolismului şi în menţinerea greutăţii corporale, prin reducerea apetitului. Iată de ce vei face o schimbare benefică pentru sănătate dacă vei înlocui, când este posibil, margarina şi untul cu uleiul extravirgin de măsline.

Află ce alte alimente menţin echilibrul hormonal pe clickpentrufemei.ro.

Descoperă cum stimulezi hormonul care îţi prelungeşte viaţa!

Iată câteva remedii naturiste pentru dereglări hormonale.

 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite