Alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există alimente care întrec portocalele când vine vorba de cantitatea de vitamina C conţinută.
Există alimente care întrec portocalele când vine vorba de cantitatea de vitamina C conţinută.

Cu toate că numeroase studii arată că un consum regulat de vitamina C nu poate preveni, de fapt, răcelile, nutrimentul poate să scurteze durata de convalescenţă şi chiar reduce severitatea simptomelor. În ciuda reputaţiei portocalelor, există fructe şi legume care le întrec când vine vorba de cantitatea de vitamina C din ele.

Ardeii iuţi

O jumătate de cană de ardei iute tocat sau cubuleţe conţine 107,8 mg de vitamina C. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Buffalo au descoperit că substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare şi musculare.

Ardeii graşi

O cană cu ardei gras roşu, tăiat mărunt, conţine, 190 mg, de aproape trei ori mai multă vitamina C decât o portocală. Ardeii roşii sunt, de asemenea, o mare sursă de vitamina A, esenţială pentru sănătatea ochilor.

Varza kale

Este bogată în vitaminele A, C şi K. O singură cană cu varză Kale conţine 80,4 mg de vitamina C. Pe lângă toate acestea, această legumă are o doză considerabilă de minerale şi acizi graşi.

Află ce alte alimente conţin mai multă vitamina C decât portocalele.

Aşa asimilezi fierul din alimentele consumate!
Dă kilogramele jos cu dieta cu ananas!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite