Efectele benefice ale portocalelor asupra organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portocalele sunt benefice pentru organism şi ajută la catifelarea pielii
Portocalele sunt benefice pentru organism şi ajută la catifelarea pielii

Portocalele sunt recunoscute pentru faptul că au numeroase beneficii pentru întreg organismul. Sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi şi ajută la întărirea sistemului imunitar.

Portocalele sunt bogate în compuşi numiţi flavonoizi, cu poprietăţi anticancerigene. Un singur fruct are în compoziţie peste 150 de substanţe fitochimce şi peste 60 flavonoide, iar aceşti compuşi ajută la întărirea sistemului imunitar. „Flavonoizii din portocale protejează şi împotriva bolilor de inimă, iar vitamina C, acidul folic şi potasiu ajută la menţinerea sănătăţii generale. Este bine de ştiu că aceste fructe consumate frecvent reduc riscul instalării bolilor de rinichi, dar ajută şi la reducerea nivelului total de colesterol“, a declarat medicul Claudia Săceanu.

Care sunt efectele benefice ale portocalelor:

- Portocalele reglează tensiunea arterială şi scade riscul de boli cardiovasculare prin aportul generos de antioxidanţi.

- Portocalele sunt bogate în limonoizi citrici, iar aceste substanţe sunt recunoascute pentru faptul că luptă împotriva mai multor tipuri de cancer (melanomul, cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul stomacal, cancerul de colon)

- Aceste fructe exotice sunt bogate în fibre solide şi ajută la reducerea nivelului total de colesterol.

- Portocalele conţin Vitamina C, iar datorită acestui lucru sistemul imunitar se întăreşte. Ajută şi la reducerea nivelului infalmaţilor din organism.

- Portocalele conţin carotenozi care ajută la îmbunătăţirea vederii.     

Aceste fructe exotice protejează pielea datorită conţinutului crescut de vitamina C. Previne apariţia ridurilor şi îmbunătăţeşte destul de mult textura pielii. 

„Acidul citric ajută la ameliorarea ridurilor şi catifelarea pielii şi se găseşte în toate citricele şi este folosit în produsele cosmetice exfoliante. O singură portocală conţine 80 de calorii, 250 de miligrame de potasiu, 19 grame de carbohidraţi, 3 grame de fibre, 1 gram de proteine, dar şi 14 grame de zahăr“, a mai spus medicul Claudia Săceanu.  

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite