Afrodiziace naturale pentru sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ardeiul iute stimulează circulaţia şi înteţeşte simţurile FOTO Shutterstock
Ardeiul iute stimulează circulaţia şi înteţeşte simţurile FOTO Shutterstock

Vinul fiert, mâncarea condimentată cu ardei iute şi ciocolata caldă pot creşte libidoul, oricât de frig ar fi afară. Pe lângă proprietatea de a stimula circulaţia, aceste alimente au în compoziţie substanţe care activează anumiţi hormoni ce influenţează plăcerea sexuală.


Dintre afrodiziacele specifice acestui sezon, cel mai important este vinul fiert. Este cunoscut deja faptul că vinul, mai ales cel roşu, creşte apetitul sexual în special în cazul femeilor. Un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul „Santa Maria Nuova“ din Florenţa a demonstrat că femeile care beau săptămânal două pahare de vin sunt mai active din punct de vedere sexual decât cele care nu consumă vin decât ocazional.

Potrivit specialiştilor, coaja strugurilor din care este făcut acest vin este bogată în resveratrol, un antioxidant ce stimulează producerea de estrogen, hormon sexual feminin. Şi atunci când este fiert, vinul roşu îşi păstrează proprietăţile. În plus, în vinul fiert se mai adaugă unele condimente, cum sunt scorţişoara, cuişoarele şi câteva boabe de piper, care îi sporesc efectul afrodiziac, deoarece cresc fluxul sanguin.

Ciocolata caldă creşte apetitul sexual

Ciocolata este, de asemenea, un aliment recunoscut pentru efectul său asupra vieţii amoroase. Potrivit specialiştilor, ciocolata conţine feniletilamină, care acţionează asupra zonelor din creier responsabile cu starea de bună dispoziţie, dar şi asupra centrilor răspunzători de excitarea sexuală. Iarna, puteţi consuma ciocolată caldă, preparată în casă din ciocolată de menaj neagră topită, peste care se toarnă 200 ml de lapte fierbinte.

Ardeiul iute stimulează circulaţia locală

Capsaicina din ardeiul iute stimulează circulaţia la nivelul organelor genitale şi, în plus, creşte rata bătăilor inimii. Specialiştii susţin chiar că mâncărurile bogate în ardei iute favorizează eliberarea de endorfine (analgezice naturale) la nivelul creierului şi conferă o stare euforică.

Şi sparanghelul este un aliment recomandat de specialişti pentru stimularea dorinţei sexuale. Acesta este bogat în vitamina E, una dintre vitaminele considerate drept stimulente ale producerii de hormoni sexuali. 


Citeşte şi:

Beneficiile ţelinei pentru organism

Ţelina face parte din categoria „superlegumelor”, fiind un aliment care poate fi utilizat sub numeroase forme, fie pentru aroma pe care aceasta o dă preparatelor, dar mai ales pentru beneficiile medicale.

S-a descoperit Viagra naturală! Sucul care creşte libidoul bărbaţilor

Se spune că dorinţa sexuală creşte sau scade în funcţie de starea de spirit a fiecărui partener. Chiar şi aşa, există diferite alimente sau medicamente care pot ajuta la creşterea apetitului sexual. Unul dintre ele este la îndemâna oricui, fructele de rodie găsindu-se aproape în orice supermarket.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite