Beneficiile seminţelor de chia. Cum ne ajută acestea să slăbim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budincă de chia
Budincă de chia

Seminţele de sunt bogate în vitamine şi minerale, precum magneziu, fosfor, fier, seleniu şi calciu. Acestea au un conţinut mare de fibre, acizi graşi Omega 3 şi sunt bogate în proteine de înaltă calitate, minerale esenţiale şi antioxidanţi.

Vara ne bate la uşă, aşa că în această perioadă tot mai mulţi dintre noi o să începem să căutăm sfaturi pentru a ne menţine greutatea sau a scăpa de câteva kilograme în plus. 

Recomandările generale sunt deja bine ştiute: mişcarea e obligatorie, la fel şi alimentaţia sănătoasă în care integrăm mai multe legume şi fructe. Însă, fără să fentăm regimul alimentar, de ce să nu ne folosim de nişte alimente care ne ajută să ne atingem mai uşor obiectivele. Minunatele seminţe de chia sunt considerate a fi cele mai nutritive alimente existente în acest moment. Comparativ vorbind, în chia găsim de 5 ori mai mult calciu decât în lapte, de 3 ori mai mult fier decât în spanac, de 3 ori mai multe fibre decât în orice tip de cereale şi mai mult Omega 3 decât în somon. 

Seminţele de chia au puţine calorii

 Seminţele de chia au 490 calorii per 100 grame. Totuşi, doza recomandată pentru un adult este de cel mult 40g pe zi. Consumate în principal dimineaţa, acestea te vor ajuta să-ţi menţii senzaţia de saţietate mai multe ore după micul dejun şi să iei decizii alimentare mai sănătoase pe parcursul zilei.

Seminţele de chia reduc foamea

Datorită conţinutului bogat de fibre, apetitul îţi va fi inhibat. Fibrele au capacitatea de a absorbi lichidele şi de a-şi mari volumul în stomac. Astfel, e uşor de înţeles de ce senzaţia de foame nu mai apare multă vreme după masă. Mai mult decât atât, fibrele îmbunătăţesc digestia, ceea ce ajută şi la eliminarea grăsimii din zone precum abdomen, şolduri, pulpe. Un studiu publicat de Jurnalul Britanic de Nutriţie demonstrează corelarea consumului de chia cu reducerea ţesutului adipos.

Seminţele de chia dau energie

Un alt element foarte important este şi conţinutul de proteine. Seminţele de chia conferă energie pe parcusul întregii zile, intensifică arderile şi accelerează metabolismul. Studii făcute pe grupuri de sportivi au arătat că cei care au consumat înainte de antrenament seminţe de chia au avut performanţe la fel de bune ca aceia care consumaseră o băutură energizantă.

Seminţele de chia ajută la formarea masei musculare

În timp ce unele persoane doresc să piardă în greutate, altele vor să îşi sculpteze corpul şi să câştige mai multă masă musculară. Seminţele de chia sunt foarte bune în acest proces. Tot datorită proteinelor conţinute, precum şi acizilor graşi Omega-3, consumul lor este indicat şi celor care vor să obţină masă musculară fără să apeleze la diverse suplimente artificiale.

Cum se consumă seminţele de chia?

Crude, cu apă, în sucuri de fructe sau în iaurt - seminţele de chia îşi păstrează proprietăţile nutritive. Ba chiar pot fi şi un desert delicios. 

Vedetele iubesc chia

Micile seminţe negre nu lipsesc nici din dieta celebrităţilor. Actriţa Jessica Alba, cântăreaţa Taylor Swift, fotomodelul Miranda Kerr sunt doar câteva dintre starurile care au declarat că au inclus în alimentaţia lor seminţele de chia

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite