Şi bărbaţii mimează orgasmul. Motivele lor sunt diferite de ale femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu toţi bărbaţii au orgasm la fiecare contact intim FOTO Shutterstock
Nu toţi bărbaţii au orgasm la fiecare contact intim FOTO Shutterstock

Trei bărbaţi din zece mimează plăcerea în pat, potrivit studiului realizat de un reputat medic al Universităţii Harvard. Uneori, ei pun plăcerea partenerei mai presus de a lor, însă alteori poate fi vorba despre o lipsă de încredere în propria sexualitate.

 Un număr surprinzător de mare de bărbaţi mimează orgasmul, spune dr. Abraham Morgentaler, un reputat urolog al Universităţii Harvard. O treime din ei fac acest lucru, potrivit statisticii efectuate de specialistul american. Specialiştii în sexologie susţin că doar 65% din reprezentanţii sexului masculin ating punctul culminant la fiecare contact sexual. 

Cel puţin la fel de surprinzător este motivul pentru care bărbaţii mimează plăcerea în pat. În cartea pe care a publicat-o recent, „De ce bărbaţii mimează: un adevăr neaşteptat“, dr. Morgentaler redă poveştile mai multor bărbaţi care mimează că ating punctul culminant în pat. 

„A fost o surpriză pentru mine atunci când am început studiul să constat că, odată ce un bărbat se implică într-o relaţie serioasă, lui îi pasă mai mai mult de parteneră decât de el. Pentru fiecare bărbat care nu este tocmai un model vă pot oferi zece exemple de bărbaţi devotaţi relaţiei şi care depun toate eforturile pentru a fi un partener de încredere“, spune dr. Abraham Morgentaler, citat de publicaţia „Daily Mail“.

Numărul bărbaţilor care mimează orgasmul a crescut în ultimii ani, iar motivul îl reprezintă schimbarea de identitate sexuală, care are loc într-un ritm foarte rapid în societatea de astăzi, completează specialistul urolog. Acesta este motivul pentru care tot mai mulţă bărbaţi îşi pierd încrederea în propria masculinitate.

Teama de infidelitate, motivul invocat de femei

O femeie din patru mimează orgasmul, potrivit unor studii. Profesorii de la Universitatea Columbia din New York au inventariat motivele pentru care ele se prefac, iar teama pentru o posibilă infidelitate a partenerului se află în topul argumentelor. Din sondajul la care au participat 453 de femei mai reiese că printre cauze se numără şi dorinţa de a consolida relaţia în care sunt implicate.

Alteori, femeile nu vor să le rănească bărbaţilor orgoliul arătându-le că nu au făcut tot posibilul pentru a le aduce plăcere maximă în intimitate.

Oboseala, un motiv comun

Există însă şi câteva motive comune pentru care cele două sexe mimează orgasmul. Atât bărbaţilor, cât şi femeilor li se poate întâmpla să nu aibă dispoziţia necesară pentru sex, dar să nu-şi poată refuza partenerul. Uneori, pot fi prea obosiţi, alteori vor ca partida să se încheie mai repede pentru a face altceva sau sunt stresaţi şi nu le stă gândul la viaţa intimă. Toate acestea pot fi motive pentru ca excitaţia sexuală să nu fie suficient de puternică pentru a atinge orgasmul.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite