A, G, U: harta punctelor plăcerii feminine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul G nu este singurul punct „sensibil“ al femeilor FOTO Shutterstock
Punctul G nu este singurul punct „sensibil“ al femeilor FOTO Shutterstock

Despre punctul G s-au scris sute de mii de articole şi câteva cărţi, dar foarte puţini ştiu că el nu este singura sursă de plăcere sexuală feminină. Punctul G este doar unul din cele trei puncte erogene ale femeii.

Punctul G

Faimosul punct G a stârnit nenumărate controverse din anii ’50, de când a fost descoperit de medicul german Ernst Grafenberg (de unde şi litera G). Unii sexologi au spus că nu există, alţii că doar 60% din femei l-ar avea şi în fine, alţii care cred că orice femeie are această zonă erogenă, dar că puţine reuşesc să o descopere. 

După nesfârşite calcule, analize şi măsurători, majoritatea sexologilor au ajuns la concluzia unanimă că punctul G ar fi localizat la aproximativ cinci centimetri de intrarea în vagin, pe peretele vaginal frontal şi că ar avea mărimea unui bob de fasole. Ţesutul vaginal este mult mai sensibil în acest punct şi devine proeminent în timpul excitaţiei sexuale.

Punctul A

Dacă expediţia pentru căutarea punctului G a luat sfârşit pentru unele femei, o alta ar trebui pornită, pentru a descoperi un alt punct erogen. Este vorba despre punctul A, identificat de puţin timp, în 1996, de medicul Chua Chee Ann din Malaezia şi denumit oficial anterior fornex erogenous (AFE). Medicul era în căutarea unei soluţii de a trata uscăciunea vaginală şi a descoperit că, prin stimularea acestui punct, lubrifierea pereţilor vaginali se produce în doar 10 secunde, iar orgasmul poate fi atins destul de uşor. 

puncte erogene

FOTO doctoroz.com

Punctul A este localizat în profunzimea vaginului, mai exact, la capătul canalului vaginal, în apropierea colului uterin (cervixului). Plăcerea oferită de stimularea acestui punct este la fel de intensă sau poate chiar mai intensă decât cea obţinută prin stimularea punctului G. Deşi este localizat mult mai în profunzime decât punctul G, punctul A este mult mai uşor de stimulat, pentru că se întinde pe o suprafaţă mai mare.

Punctul U

Acesta este cel mai mic punct erogen dintre toate, dar şi cel mai „accesibil“ dintre toate. El este puţin mai mare de un centimetru şi este localizat în zona dintre uretră şi vagin. Denumirea de punct U are legătură cu localizarea în apropierea de uretră. În aceeaşi zonă se află şi glandele Skene, numite de ginecologi şi „prostata feminină“. Pentru că lichidul secretat de ele are o compoziţie similară celui secretat de prostata masculină. Se crede că glandele Skene ar reprezenta sursa ejaculării feminine.

Dr. Aleaxnder Skene, un medic ginecolog scoţian, este cel care a descoperit atât glandele care-i poartă numele, cât şi punctul U. Prin stimulare, ţesutul care formează punctul U creşte în volum, fiind foarte vascularizat. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite