Până la urmă, mărimea chiar contează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar frazei care asigură bărbaţii, mereu şi mereu, că mărimea nu contează, se pare că dimensiunea penisului chiar este importantă. Partea bună este că doar pentru anumite femei şi numai pentru anumite tipuri de orgasme.

Femeile care au orgasme vaginale frecvente spun că ating mai repede punctul culminant cu ajutorul unor bărbaţi bine înzestraţi. Cele care preferă actul sexual obişnuit au spus acelaşi lucru, specifică cercetătorii în „Jurnalul Medicinei Sexuale”.

„Complexele bărbaţilor despre mărimea penisului poate nu reflectă stereotipuri culturale, dar faptul că proporţia contează pentru multe femei este o evaluare corectă, la fel cum bărbaţii se simt complexaţi şi de inteligenţa, trăsăturile personalităţii, simţul umorului, statutul social, înălţimea, bogăţia şi alte trăsături care ar atrage femeile din diverse culturi”, spune Stuart Brody, psiholog la Universitatea de Vest din Scoţia, pentru „Live Science”.

Alţi cercetători nu au fost atât de convinşi de asta. „Există variaţie în preferinţe”, spune Barry Komisaruk, care cercetează reacţiile sexuale ale femeilor la Universitatea Rutgers. Femeile care au orgasm prin stimulare vaginală preferă, într-adevăr, penisuri mai lungi, spune Komisaruk, dar nu toate preferă acel timp de orgasm.

Orgasmul feminin

Mărimea penisului şi orgasmul femeilor sunt subiecte sensibile. Există o altă dezbatere ştiinţifică dacă orgasmul vaginal şi cel clitoridian sunt fenomene separate. Nervi diferiţi conduc semnalele de la vagin şi de la clitoris, spune Komisaruk, şi stimularea fiecăruia activează regiuni diferite din creier. Dar anumiţi cercetători susţin faptul că stimularea vaginală este, de fapt, activarea unei secţiuni interne a clitorisului. Dar ţine de preferinţa personală care secţiune se vrea stimulată.

În anumite cazuri, orgasmul femeilor este şi mai complex. De exemplu, Beverly Whipple, profesor emerit la Universitatea Rutgers şi una dintre cei care au descoperit punctul G, o zonă sensibilă simţită pe peretele frontal al vaginului, a aflat că femeile cu răni majore la coloana vertebrală pot experimenta, uneori, orgasmul, chiar dacă nervii care conduc senzaţiile din pelvis de-a lungul coloanei vertebrale au fost retezaţi. Este posibil ca nervul vag senzorial, care trece prin abdomen şi traversează coloana, să poarte semnale către creier în aceste cazuri.

Alte cercetări au descoperit că exerciţiile abdominale produc orgasmul la anumite femei, rezultând în spasme plăcute în timpul programului în sala de sport.

Brody are un alt punct de vedere, şi anume că studiile arată că abilitatea de a avea orgasm numai prin stimulare vaginală este strâns legată de o funcţionare psihologică mai bună, de o calitate a relaţiei mai bună şi de o mai mare satisfacere sexuală.

image

„Cercetări anterioare, care au luat în considerare un număr mai mare de subiecţi, au demonstrat că femeile care sunt instruite în tinereţe cu privire la faptul că vaginul este o sursă a orgasmului feminin, dezvoltă capacitatea de a avea orgasm vaginal. Aşa că, aceia care neagă aceste rezultate nu fac vreo favoare femeilor, ci le pot periclita sănătatea şi potenţialul sexual”, este de părere Brody.

Contează mărimea?

În noul studiu, Brody şi colegii lui au rugat 323 de femei, în special studente la universitatea scoţiană, să-şi amintească experienţele sexuale. Au fost întrebate despre comportamentul recent în timpul actului sexual şi de cât de important este sexul obişnuit sau alte activităţi sexuale. Au mai fost întrebate şi dacă lungimea penisului le-a influenţat capacitatea de a avea orgasm prin stimulare vaginală.

Definind mărimea medie a penisului ca fiind între 14,9 şi 15,5 cm, cercetătorii le-au întrebat pe femei dacă sunt mai predispuse să aibă orgasm vaginal cu un penis mai mare decât media sau mai mic.

image

Au aflat că 160 dintre cele 323 de femei au experimentat numai orgasme vaginale şi au avut destui parteneri sexuali pentru a compara experienţele. Dintre acestea, 33,8% preferau penisuri mai mari decât media, 60% au spus că mărimea nu a contat şi 6,3% au spus că un penis mai lung a fost mai neplăcut decât unul mai scurt.

Susţinându-şi teoria că mărimea contează, Brody şi colegii săi au aflat că femeile care au raportat cel mai mare număr de orgasme vaginale în ultima lună au spus: „mai mare, mai bine”.

„Acest lucru se datorează, măcar în parte, abilităţii penisurilor mai lungi de a stimula întreaga lungime a vaginului şi cervixul”, spune Brody.

Satisfacerea sexuală

Datele susţin descoperirile lui Brody, spune Whipple, dar grupul de test este limitat la studentele universităţii scoţiene şi ar trebui replicate pe un grup mai mare.

„Pentru mine, toate acestea sunt orientate spre un scop precis şi e dificil să văd cercetători care se setează pe un alt scop de atins (orgasmul vaginal)”, spune Whipple.

Whipple a susţinut că sexualitatea este mai sănătoasă atunci când se axează pe plăcerea obţinută din activităţi ca sărutul şi îmbrăţişatul care conduc spre alte senzaţii sexuale şi nu atunci când scopul este clar orgasmul. 

„Recomand femeilor să înveţe despre ele, să-şi înveţe corpul, să îşi dea seama ce le place, de ce se bucură, atâta vreme cât nu exploatează pe altcineva pentru aceste lucruri”, a adăugat Beverly Whipple.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri