VIDEO Lucruri bizare despre orgasm
0Viaţa sexuală şi curiozităţile pe care aceasta le stârneşte ridică numeroase semne de întrebare astăzi. Potrivit unor cercetări realizate de specialiştii americani, putem ajunge la orgasm fără ajutorul organelor genitale, dar şi atunci când creierul nostru este imun la stimulii exteriori.
Specialista Mary Roach a realizat un studiu în urma căruia a descoperit zece lucruri bizare legate de orgasm. Teorii precum cea a fetusului care se poate masturba în uterul mamei, a orgasmului care îţi poate afecta respiraţia sau îţi poate vindeca sughiţul au fost expuse în faţa auditoriului de către cercetătoarea americană.
„Educaţia sexuală pe care şcoala o promovează nu propune orgasmul ca temă de studiu“, scrie bloggerul Vanessa Pinto pentru publicaţia „Huffington Post“. „În liceu, mi s-a explicat cum pot rămâne însărcinată sau de ce am ciclu menstrual, dar nu a existat vreun moment în care să mi se spună cum funcţionează corpul meu atunci când vine vorba de plăcere sexuală“, explică ea.
Orgasmul şi modul în care acesta se produce diferă de la o persoană la alta, iar multe femei evită să ceară informaţii sau să se documenteze din cauza unor stereotipuri pe care societatea le promovează. Ruşinea afectează eficienţa vieţii sexuale, aşadar, majoritatea femeilor va alege să renunţe la plăcerea sexuală în detrimentul păstrării bunei-cuviinţe.
Există însă şi cazuri un pic ciudate. Spre exemplu, medicul Roach a pomenit de o situaţie în care o femeie ajungea la orgasm atunci când se spăla pe dinţi. Din cauza acestui fapt, femeia a crezut că este posedată de demoni şi a trecut la apa de gură, pentru a evita atingerea punctului culminat în timpul periajului.
Dacă ne întoarcem în istorie, orgasmul era un tratament prescris de medici. Între anii 1800 -1900, femeile care aveau tulburări isterice erau vindecate prin excitare. Anxietatea, depresia şi stresul puteau fi tratate cu ajutorul orgasmului.
Cu ajutorul acestui lucru, Mary Roach a încercat să explice pe durata conferinţei TED din America că plăcerea sexuală nu este sinonimă unei simple acţiuni, ci devine un proces benefic organismului nostru.