Semne că aveţi nevoie de un terapeut de cuplu: „Puteţi avea motive întemeiate să fiţi atras şi de alte persoane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poveste de iubire se poate transforma rapid într-un coşmar atunci când partenerii nu ştiu să-şi gestioneze conflictele apărute. Specialiştii vorbesc de semne care ar trebui să trimită partenerii în cabinetul unui psihoterapeut de cuplu pentru a evita drumul către un avocat.

Chiar şi cele mai fericite cupluri au momente în care se confruntă cu mici conflicte. Nerezolvate, acestea pot deveni rapid probleme serioase. Din fericire, orice problemă are o rezolvare. Înainte ca povestea de iubire să se transforme într-un coşmar, partenerii pot observa primele semne care indică nevoia de consiliere, scrie elitedaily.com.

Aveţi aceleaşi discuţii la nesfârşit

„Dacă aveţi acelaşi subiect de ceartă la nesfârşit, un terapeut de cuplu vă poate învăţa să identificaţi problemele care conduc la această neînţelegere“, spune Anita Chlipala, terapeut de cuplu. „Certurile recurente trebuie să fie gestionate, nu doar rezolvate pentru moment. Un psihoterapeut are instrumentele necesare pentru a face acest lucru.“

Unul dintre parteneri este atras şi de alte persoane

„Există şanse să aveţi motive întemeiate pentru care sunteţi atras/ă şi de alte persoane. Un terapeut poate stabili vulnerabilităţile din relaţia dvs. care pot duce la infidelitate“, explică Chlipala. Cu alte cuvinte, când vă gândiţi la posibilitatea de a vă înşela partenerul, terapia este primul lucru care ar trebui luat în calcul dacă vreţi să salvaţi relaţia.

Unul dintre parteneri evită discuţiile cu privire la problemele de cuplu

Discuţiile cu privire la nemulţumirile care apar în cuplu nu sunt deloc plăcute. Iar unii parteneri le văd atât de incomode încât vor face orice pentru a le evita. „Cearta este sănătoasă şi necesară pentru ca o relaţie să se poată dezvolta. Dacă evitaţi discuţiile, riscaţi să apară resentimente, iar partenerul să se simtă neîndreptăţit. Deci, de dragul relaţiei, este esenţial să învăţaţi să toleraţi discuţiile şi să gestinaţi corect conflictele în momentul în care apar“.

Vă învinovăţiţi reciproc

„Primul şi cel mai important lucru pe care partenerii îl învaţă în momentul în care ajung în cabinetul unui psihoterapeut este responsabilitatea“, spune specialistul. Este mai uşor să dai vina pe cealaltă persoană pentru toate lucrurile care merg prost. În faţa unei a treia persoane este mai greu să aduci argumente neplauzibile, şedinţele de consiliere scoţând mai uşor la suprafaţă nemulţumirile fiecărui partener în parte.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite