Se întâmpla în Roma antică – Bărbaţii acuzaţi de adulter erau sodomizaţi în public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pictură murală din oraşul antic Pompei  FOTO: psychologytoday.com
Pictură murală din oraşul antic Pompei  FOTO: psychologytoday.com

Cea mai recentă carte a autoarei americane Vicki Leon scoate la iveală amănunte şocante despre obiceiurile sexuale din Grecia şi Roma antică.

Pâine folosită drept jucărie sexuală sau alifii produse din excremente de şoarece pentru pierderea erecţiei – sunt doar două dintre obiceiurile sexuale cel puţin bizare ale greco-romanilor din vechime. Mărturiile sunt cuprinse în cartea „The Joy of Sexus: Lust, Love & Longing in the Ancient World“, scrisă de Vicki Leon şi apărută recent în SUA. 

Autoarea, în vârstă de 70 de ani, susţine că a fost la rândul ei şocată de descoperirile sale, mai exact de „modul în care oamenii celebrau dragostea şi sexul în urmă cu peste 2.000 de ani“. „În vremea aceea nimeni nu se identifica drept heterosexual, bisexual sau homosexual. Pur şi simplu încercau bucuroşi toate plăcerile senzuale şi nimeni nu se simţea vinovat pentru asta“, a precizat Vicki Leon pentru „The Huffington Post“. 

Armata homosexualilor din Thebes

Printre ciudăţeniile sexuale ale greco-romanilor se numără şi dildo-ul biodegradabil. Ideea s-a născut cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, într-o brutărie, când o tânără plictisită a început să se joace erotic cu o pâine. Experienţa ei a fost apoi copiată de văduvele din Arcadia, de soţiile nesatisfăcute din Atena şi de locuitoarele insulei Lesbos. 

Într-un alt pasaj al cărţii, Vicki Leon explică modul în care erau pedepsiţi bărbaţii vinovaţi de adulter. Soţul înşelat avea dreptul legal de a-l sodomiza în public pe bărbatul surprins în aşternuturi cu soţia sa. Erau folosite frecvent ridichi mari care erau introduse cu forţa în rectul adulterului. 

Autoarea americană a povestit şi despre cei 300 de oşteni care păzeau oraşul grecesc Thebes, în jurul anului 375 î.Hr. Toţi cei 300 de soldaţi erau homosexuali. În vreme de pace făceau sex între ei, iar în vreme de război îşi violau inamicii învinşi. 

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite