Sunt prezervativele atât de insuportabile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Libidoul variază în funcţie de mai mulţi factori FOTO Shutterstock
Libidoul variază în funcţie de mai mulţi factori FOTO Shutterstock

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală arată că atât bărbaţii, cât şi femeile se bucură de sexul cu prezervative la fel de mult ca şi de cel fără protecţie.

Potrivit unui articol apărut în revista „Women’s Health“, cercetătorii au analizat informaţiile dintr-un chestionar din 2009 referitor la comportamentul sexual. Au descoperit că atât bărbaţii, cât şi femeile au declarat că au simţit la fel de multă plăcere când au folosit prezervativul.

Cu toate acestea, purtarea unui prezervativ ar putea să facă diferenţa în momentul în care vine vorba despre gradul de excitare – la bărbaţi, cel puţin. Bărbaţii au declarat că se simţeau mai excitaţi când nu foloseau prezervativ. 

Trebuie precizat însă că libidoul variază şi în funcţie de alţi factori, precum consumul de alcool şi droguri ori anumite probleme psihologice.

Una dintre aceste probleme este credinţa populară potrivit căreia bărbaţii îşi pierd erecţia dacă folosesc un prezervativ. În orice caz, rezultatele acestui studiu arată că sexul este la fel de plăcut în ambele situaţii.

Anumite prezervative menite să sporească plăcerea ar putea face chiar ca sexul să fie mai plăcut de ambele părţi. Prezervativele de astăzi prezintă anumite trăsături speciale, texturi variate, lubrifiant, toate acestea fiind de natură să sporească plăcerea resimţită în urma actului sexual.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite