Sexul nu slăbeşte. El „arde“ mult mai puţine calorii decât se credea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul unei partide de sex se consumă de aproape 15 ori mai puţine calorii decât se ştia până acum, potrivit unui nou studiu. Cantitatea de energie „arsă“ făcând sex nu este mai mare decât cea consumată în timpul unei plimbări.

 Că sexul este o formă de activitate fizică se ştie de multă vreme, ba chiar există o dietă care se bazează pe activitatea sexuală. „Într-o jumătate de oră de relaţii sexuale pot fi arse până la 300 de calorii, în funcţie de cât de activă este persoana respectivă“, spune Kerry McCloskey, cea care a promovat această modalitate de a slăbi şi autoarea cărţii „Dieta bazată pe sex“.

Singurul studiu de până acum care a măsurat în mod ştiinţific numărul de calorii „arse“ în timpul unei partide de sex infirmă ceea ce se ştia până acum. O partidă de sex nu poate ţine loc de sport, pentru că nu consumă decât 21 de calorii, adică de aproape 15 ori mai puţine decât s-a vehiculat în ultimele decenii, se arată în cercetarea apărută de curând în „New England Journal of Medicine“ şi citată de publicaţia „The Globe and Mail“.

Echivalează cu o plimbare

David Allison, autorul studiului şi biostatistician în cadrul Universităţii din Alabama, SUA, a calculat că o partidă de sex durează, în medie, doar şase minute. În acest interval de timp sunt „arse“ la fel de puţine calorii precum în timpul unei plimbări. Cercetătorul este de părere că mituri precum cel legat de sex şi de calorii au contribuit, cel puţin parţial, la originea „epidemiei“ de obezitate care afectează în prezent lumea modernă.

Prin intermediul aceluiaşi studiu, David Allison a demontat alte câteva mituri legate de greutate. Astfel, se pare că obiceiul de a sări peste micul dejun nu duce la o creştere ponderală, aşa cum se credea. Două studii care au urmărit această legătură nu au identificat niciun efect asupra greutăţii corporale. Un alt mit demontat de specialistul american: gustările dintre mese nu favorizează îngrăşarea. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite