15 semne de avertizare că relaţia de cuplu scârţâie

0
0

Adesea realizăm prea târziu că viaţa alături de persoana pe care am ales să o considerăm perechea noastră nu este chiar aşa de roz pe cât ne-am închipuit. Uneori, chiar şi atunci când simţim că ceva nu este în regulă, preferăm să negăm evidenţe greu de ignorant abordând tehnica struţului.

Relaţia în care nu se ţine cont de limite

Glume nesărate pe care le face la adresa ta, chiar dacă i-ai atras adesea atenţia că te deranjează, un limbaj pe care nu-l agreezi sau momentele în care te presează să dezvălui informaţii despre trecutul tău amoros, detalii pe care ştie că nu ai vrea să le aduci în discuţie, toate acestea reprezintă limite peste care nu ar trebui să încerce nimeni să treacă dacă te respectă. Nu contează că este vorba despre confortul tău personal, fizic sau psihic, insistenţa de a invada acele zone private pe care este normal să le păstreze fiecare persoană, va da naştere la frustrări mai devreme sau mai târziu, scrie pentru Huffington Post Brenda Della Casa, autoarea volumului „Cinderella was a liar“ (Cenuşăreasa a fost o mincinoasă) şi fondatoarea revistei Staggered. 

Secrete la liber 

Toţi facem greşeli şi, de aceea, este normal să mai şi iertăm atunci când cineva face o gafă în ceea ce ne priveşte. Într-un cuplu este normal ca partenerii să-şi facă o mulţime de confidenţe. Problema apare atunci când partenerul se jură că nu va duce vorba mai departe, dar afli că secretul tău a fost dezvăluit taman persoanei căreia ai precizat că nu vrei să i se spună ce aţi discutat. Nu te lăsa orbit dacă povestea se repetă. Care sunt şansele ca aceste acţiuni să fie simple scăpări?

Fuge din calea greutăţilor

Nu trebuie să vă unească un act de căsătorie pentru a vă sprijini reciproc în momente grele, nu doar la bine. Poate că în liceu sau în timpul facultăţii era scuzabil să te lase cel mai bun amic singur într-un bar pentru că i se aprinseseră călcâiele după cineva, dar nu şi într-o relaţie în care se presupune că trebuie să înfruntaţi toate furtunile împreună. Nu contează dacă dă bir cu fugiţii pentru că este imatur, are probleme de anxietate sau pentru că nu-şi poate controla emoţiile. Nu trebuie să dai piept singur cu problemele, ci să ai lângă tine un om pe care să simţi că te poţi baza.

Comunicare dezastruoasă

Refuză, de fiecare dată când ajungeţi într-un impas, să discute. Nu vrea să vorbească despre ceea ce vă frământă, face pe supăratul de fiecare dată când încercaţi să deschideţi discuţia, ignoră telefoanele şi sms-urile legate de tema care îl deranjează. Vine cu scuze o mie cum că este prea stresat ca să se mai încarce cu încă o problemă. Niciodată nu este momentul potrivit pentru aceea conversaţie serioasă, de suflet, pe care vreţi să o aveţi. Dincolo de faptul că nimănui nu-i place să abordeze teme sensibile, acestea trebuie acceptate şi dezbătute atunci când de ele depinde bunul mers al relaţiei. Refuzul constant în acest sens dovedeşte că nu ai alături o persoană care să te respecte suficient de mult încât să te asculte şi să-i pese de sentimentele care se ascund dincolo de cuvintele tale.

Minte cu neruşinare

În absenţa adevărului, relaţiile nu există. Atunci când partenerul tău modifică realitatea pentru că nu îi convine modul în care se prezintă situaţia pentru propria persoană , povestea ar trebui să se încheie definitiv.

Se bagă în sufletul tău mult prea devreme

Adevărat, unele persoane au sentimentul că parcă se cunosc de-o viaţă, chiar dacă s-au întâlnit numai de câteva zile. Dar „minunile“ de genul ăsta sunt destul de rare. De regulă, încrederea se câştigă în timp şi pe baza unor dovezi palpabile care te aduc în punctul de a spune că ţi-ai găsit sufletul pereche.

Respectul îi este o noţiune necunoscută 

Toţi avem momentele noastre grele, sutem stresaţi şi supăraţi din când în când, dar tocmai în aceste clipe de presiune ne dăm arama pe faţă, cum se spune în popor. Să înjuri pe cineva sau să urli la el doar ca să te descarci spune multe despre caracterul unei persoane. Oamenii care sunt obişnuiţi să se comporte astfel, nu se vor schimba prea curând şi trebuie să ne punem întrebarea dacă suntem dispuşi să acceptăm la nesfârşit un astfel de comportament.

Dă lecţii de viaţă cu nemiluita

Este o atitudine destul de înşelătoare, pentru că poate părea că o astfel de persoană este extrem de grijulie faţă de tine şi că nu-ţi vrea decât binele. Problema, însă, ar putea să fie că vrea să controleze tot ceea ce ţine de viaţa ta, de la felul în care arăţi, cum te îmbraci până la prietenii pe care îi ai. Dacă tu eşti mulţumit de tine şi nu ai avut nicio problemă din acest punct de vedere înainte să fiţi un cuplu, atunci ar trebui ca partenerul să înţeleagă şi să accepte acest lucru.

Vrea mereu câte ceva de la tine

„Mă gândesc la tine“ este mesajul aproape clişeu pe care unul din parteneri îl transmite constant celuilalt. Este adevărat că prietenii şi iubiţii trebuie să fie mereu prezenţi ca să dea o mână de ajutor la nevoie, dar atunci când cineva este orientat numai să primească ajutor, nu să şi ofere, mai bine vă spuneţi „la revedere“.

„Nu este vina mea!“

„A greşi este omeneşte“, dar din păcate ajungem să reacţionăm mult prea des disculpându-ne cu această scuză: „Nu este vina mea!“. Dacă partenerul nostru are mereu o scuză pentru ceea ce nu poate fi scuzat, atunci ar trebui să se aprindă un beculeţ în mintea ta. Poate că aceste semnale existau încă dinainte să deveniţi un cuplu, poate atunci când repeta de zeci de ori că nu din vina lui sau a ei s-au încheiat vechile relaţii, că şefii au fost de vină pentru că nu şi-au putut păstra locul de muncă şi că, în general, au jucat mai mereu rolul victimei în situaţii în care este clar că ar fi putut avea partea lor de vină.

Prietenii nu-ţi suportă partenerul 

Adevăraţii prieteni ţin la tine şi îţi vor binele, iar dacă fac adesea comentarii negative la adresa partenerului tău, probabil ar trebui să-ţi pui măcar nişte semne de întrebare.

Partenerul tău îţi urăşte amicii

Nu este obligatoriu ca iubitul sau iubita ta să sară în sus de bucurie ori de câte ori vrei să ieşiţi în oraş cu un prieten de-al tău, dar dacă partenerul tău face mereu comentarii negative la adresa apropiaţilor tăi, fie ei amici sau membrii ai familiei, atunci ar trebui să te pună pe gânduri.

Este expert în manipulare 

Poate că sună aiurea, dar unele persoane au acest talent de a te face să crezi că ai spus sau ai făcut unele lucruri chiar dacă tu nu le-ai făcut. Acest tip de manipulare este caracteristică acelor personaje care ajung să abuzeze de o altă persoană, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni.

Împreună, dar despărţiţi

Poate că este la modă în ziua de azi să vorbeşti mai mult la telefon, prin sms-uri sau pe Facebook, dar atunci când trec zile întregi şi nu vă vedeţi faţă în faţă, din motive profesionale sau din alte cauze, ar trebui să rămâneţi amici şi să cauţi pe altcineva pentru a forma o relaţie adevărată.

Bazează-te pe intuiţie 

Sentimentul acela inexplicabil care îţi dă de înţeles că ceva este altfel de decât pare se numeşte intuiţie. Toţi avem intuiţie, dar nu toţi ştim să o ascultăm şi mai ales să ne încredem în ea.
 

Citeşte şi:

Cele mai fierbinţi secrete se spun între fete

Noua ordine sexuală spulberă miturile amoroase

Testul care arată dacă un cuplu ar trebui să locuiască sau nu sub acelaşi acoperiş: Credeţi că sunteţi pregătiţi să vă mutaţi împreună?

Mai multe - Viață de cuplu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite