Despărţirile moderne: cele mai impersonale metode folosite astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că zilele acelea în care părăsiţilor li se dădea şansa la o discuţie de curtoazie faţă în faţă au apus. Majoritatea tinerilor adulţi aleg să pună punct unei relaţii într-un mod mult mai confortabil lor.

Astăzi, despărţirile au loc, în cea mai mare parte, pe cale digitală. În 2013, 56% dintre cei care au sfârşit o relaţie au făcut-o prin intermediul tehnologiei pe motivul că, astfel, procesul este mult mai puţin inconfortabil.


Femeile şi bărbaţii din Statele Unite care au luat parte la acest sondaj, efectuat pe un eşantion de 2.712 persoane cu vârste cuprinse între 18  şi 30 de ani, au trecut cu toţii printr-o despărţire în ultimele 12 luni şi au vorbit despre mijloacele prin care relaţiile lor s-au sfârşit.

56% din cei intervievaţi au sfârşit relaţia prin sms, social media sau email, 62% au afirmat că ei au fost ei care au pus capăt relaţiei, 55% din ei au declarat că dacă sfârşeşti o relaţie printr-un mesaj, procesul despărţirii va fi mai puţin inconfortabil şi ciudat. Mai mult, 61% din cei care au sfârşit relaţiile prin intermediul tehnologiei au spus că după despărţire au şters sau blocat numărul partenerului sau id-ul său pe reţelele sociale.




58% din cei care au părăsit pe cineva prin email au precizat că au ales această metodă pentru că le-a permis să-şi explice în totalitate motivele, dar atunci când au fost întrebaţi dacă ar fi deranjaţi să fie părăsiţi pe cale digitală, 73% din ei au răspuns „Da”.

image


Conform sondajului, în ultimele 12 luni, 25% din americani şi-au sfârşit relaţiile prin sms, 20% prin social media, doar 18% faţă în faţă, 15% au ales un apel telefonic, 11% au ales să pună punct relaţiei prin email, iar 2% din persoanele participante la sondaj s-au despărţit de partener printr-o scrisoare tradiţională, scrisă de mână.

„Digitalul a preluat controlul, fără doar şi poate, chiar şi atunci când vorbim despre relaţiile noastre amoroase. Rămâne la alegerea fiecăruia modalitatea prin care va pune punct relaţiei, însă merită să acordăm atenţie faptului că foarte mulţi oameni sunt răniţi de despărţirile digitale, considerate prea impersonale. Chiar dacă suntem, evident, fani ai internetului, aş vrea să văd o întoarcere la tradiţionala scrisoare scrisă de mână atunci când vine vorba de declaraţii de dragoste sau chiar de o despărţire”, a declarat un purtător de cuvânt al site-ului care a realizat studiu.


Citeşte şi:

Te-a înşelat, dar oare merită a doua şansă? Întrebările pe care trebuie să ţi le pui înainte de a lua o decizie

Noua ordine sexuală spulberă miturile amoroase

Adio, sex? Intimitatea partenerilor, pe muchie de cuţit după naşterea copilului

Viață de cuplu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite