Adio, sex? Intimitatea partenerilor, pe muchie de cuţit după naşterea copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După venirea pe lume a primului copil, pe lângă alegerea numelui bebeluşului, alăptat şi nopţi nedormite, cuplurile trebuie să acorde atenţie şi vieţii sexuale, care, de multe ori, este „pusă pe butuci” în timpuriul maternităţii.

Sexul este ultima preocupare a partenerilor după ce devin părinţi, potrivit unui sondaj realizat de site-ul destinat femeilor Kegel8.com, 

Una din patru persoane renunţă pentru totdeauna la ideea de a face sex după naşterea primului copil, sexul devenind acţiunea care îi face pe parteneri să se simtă inconfortabil şi care nu mai merită a fi pomenită. Unul din cinci bărbaţi declară că au probleme cu partenera de viaţă dacă aduc vorba despre sex după naşterea copilului, iar femeile, paradoxal, sunt îngrijorate în procent de 44% de faptul că zilele în care făceau sex cu partenerul „au apus”.



Echipa care s-a ocupat de acest studiu a stabilit că 38% din femei se tem de dureri şi de faptul că nu se vor bucura de sex la fel ca înainte. Printre grijile celor care tocmai au dat naştere pentru prima dată se numără şi somnul insuficient, grija pentru nou-născut şi încrederea în sine, zdruncinată, în unele cazuri, de kilogramele acumulate în timpul sarcinii.



„Sexul după naşterea primului copil poate reprezenta o conversaţie dificilă pentru multe cupluri. Taţii nu vor să pună presiune pe partenere, iar mămicile probabil nu se vor simţi pregătite. Aşadar, comunicarea este cheia. Discutaţi despre nevoile, grijile şi anxietăţile voastre”, sfătuieşte Jane Wake, expert în fitness pre şi postnatal.
 
Citeşte şi: 

image
image

Te-a înşelat, dar oare merită a doua şansă? Întrebările pe care trebuie să ţi le pui înainte de a lua o decizie

Cum suferă corpul când inima este frântă

FOTO Cele mai neaşteptate locuri în care oamenii au fost surprinşi în timp ce făceau sex

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite