VIDEO Seenesthesis, aplicaţia prin care nevăzătorii descoperă lumea, a ajuns în magazinul Google Play

0
0

Aplicaţia Seenesthesis, realizată de câţiva studenţi de la Politehnica din bucureşti, a ajuns în magazinul Google Play, putând fi descărcată de cei care vor să înveţe formele naturii prin vibraţie, deoarece nu le pot vedea.

Seenesthesis a luat naştere în doar 24 de ore, la un hackathon organizat în primăvară la concursul Innovation Labs, unde 12 echipe de studenţi au putut dezvolta o idee de produs cu ajutorul unor mentori cu experienţă.

Seenesthesis a fost realizat de Ştefan Alexandru, Radu Vlad, Bianca Teşilă, Alexandru Bărbătei, Laurenţiu Cojocaru şi Bogdan Bîrlădeanu. Aplicaţia este menită să ajute copiii nevăzători să înveţe cum arată diverse obiecte şi chiar să perceapă contururile şi culorile lumii înconjurătoare cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete, folosind vibraţiile şi sunetele.

Deşi acesta este publicul-ţintă principal, Seenesthesis sfătuieşte pe oricine are un telefon cu Android să descarce aplicaţia gratuită şi să încerce experienţa tactilă Seenesthesis, cu ajutorul unor obiecte.

Putem închide ochii din momentul în care intrăm în aplicaţie, deoarece aceasta este verbalizată, iar navigarea se poate face asistat. Pentru partea amuzantă a aplicaţiei, ea este organizată ca un joc şi putem ghici obiecte doar pipăindu-le.

Seenesthesis cere celor care descarcă aplicaţiei să-i ajute prin recomandarea aplicaţiei către persoanele nevăzătoare şi care au un telefon cu Android. De asemenea, se pot face donaţii.

Seenesthesis poate fi găsită în Google Play.

Puteţi vedea un video explicativ cu aplicaţia mai jos. Clip de Octavian Palade.

Citeşte mai multe despre Seenesthesis şi Innovation Labs în articolele de mai jos.

VIDEO Nevăzătorii vor „citi“ lumea cu smartphone-ul. Aplicaţia dezvoltată de câţiva studenţi de la Politehnică, premiată la Innovation Labs

O echipă de şase studenţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti a creat o aplicaţie care îi ajută pe copiii nevăzători să perceapă lumea din jur.

FOTO Viitorul Mark Zuckerberg de România? Innovation Labs a premiat cele mai bune proiecte ale studenţilor

Pre-acceleratorul pentru studenţi "Innovation Labs" a ajuns la final, iar aseară, la Tech Hub Bucureşti s-au acordat premiile pentru cele mai bune proiecte realizate de studenţi. 11 echipe s-au întrecut trei luni pentru a-şi dezvolta proiectele şi a impresiona antreprenorii din juriu.

Innovation Labs - cele mai bune idei de afaceri în IT ale studenţilor români

Hackathonul Innovation Labs a ajuns la final, iar 12 echipe merg mai departe, după o noapte în care au programat. La finalul celor 24 de ore, la prezentarea finală au rămas doar 17 echipe. “Adevărul” vă prezintă echipele câştigătoare şi ideile lor, dar şi cele şase echipe care nu au ajuns mai departe.

FOTO VIDEO Idei în miez de noapte - 20 de echipe de studenţi îşi dezvoltă aplicaţiile la hackathonul Innovation Labs de la Politehnica Bucureşti

Hackathonul “Innovation Labs” a pornit la drum ieri după-amiază, iar în timpul nopţii holul rectoratului Politehnicii Bucureşti era ocupat de zeci de laptopuri, zeci de programatori şi un murmur permanent cu idei care mai de care mai interesante. Aceasta este scurta poveste a unei nopţi la hackathon.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri